Vedem pe toate posturile de televiziune,in ziare,reclame cu oameni sanatosi si auzim mesaje care ne incurajeaza sa consumam zilnic lapte si ne spun ca “Ca sa ai calciu,consuma lapte". Doctorii ne spun: “Trebuie sa bei lapte, altfel de unde iti iei calciul?” Copii la scoala primesc lapte, iar in spitale,laptele este adaugat in meniul zilnic.Nutritionistii ne spun de ani de zile ca laptele face parte dintr-o grupa esentiala de alimente. Si astfel laptele este ceva “normal” in viata noastra de zi cu zi.Ai putea fi surprins daca ai auzi ca de fapt in zilele noastre sunt foarte multi oameni pe planeta Pamant care nu consuma lapte. Si nu numai ca nu il consuma, daca il consuma se imbolnavesc..Cine are dreptate? De ce atat confuzie? Si unde ne gasim raspunsurile? Putem avea incredere in cei care promoveaza industria laptelui? Nutritionistii sunt la zi cu informatiile lor sau pur si simplu repeta ce au fost invatati la randul lor de altii? Ce este cu atatea voci care ne indeamna sa avem grija?Care sunt sursele viabile de informare? Cred ca cea mai importanta este studiul naturii. Apoi trebuie sa ne uitam la literatura stiintifica si la cercetarile facute in ce priveste laptele.Laptele de mama este cel mai bun aliment pentru copil(pui al speciei).Omul este singura specie din regnul animal, care continua sa consume laptele altei specii dupa intarcare.Vom vorbi despre laptele de vaca, deoarece este cel mai consumat tip de lapte.Contine:proteine3,4%;glucide4,5%;lipide3,5%,calorii 65kcal%.Dar pe langa acestea contine o serie de substante care nu sunt folositoare sau pot fi daunatoare organismului:
1.betalactoglobulina,o proteina extrem de alergizanta, responsabila de aparitia alergiilor respiratorii la copii, eczemei,colicilor abdominale rebele la copii si chiar poate declansa moartea subita la copii.Daca vreti ca, copilul sa nu aiba colici datii 1 picatura pentru fiecare luna varsta de ulei de in alimentar pe zi si nu va face niciodata colici.
2.incarca sangele cu amoniac care este nefrotoxic(toxic pentru rinichi),neurotoxic si scade functia cognitiva.
3.contine factor
de crestere: Laptele de vaca este
conceput sa determine cresterea destul de rapida a unui vitel, care la nastere
cintareste intre 25 si 40 de kg, adica de cel putin zece ori mai mult decit un copil nou-nascut. Mai
mult, pina la momentul intarcarii, vitelusii cresc in greutate de opt ori, dupa
care nu mai maninca lapte niciodata in viata lor.Laptele oricarui animal
contine, intr-adevar, nutrienti, insa calculati de natura individualizat pentru
fiecare specie. Laptele de vaca contine 59 de hormoni activi, zeci de alergeni,
grasimi si colesterol. Daca vacutele sint crescute in mediu “industrial”, adica
in ferme mari, unde li se administreaza mincare concentrata si sint tratate
preventiv cu medicamente, laptele acestora poate contine si urme a zeci de antibiotice,pesticide
si ierbicide. Laptele crud poate contine si virusi sau bacterii care nu
intotdeauna sint distruse prin procesul de pasteurizare.La 25-35% din
populatie,apar in corp pe parcursul vietii, fara a sti acest lucru,tumori
latente de cele mai multe ori in abdomen,torace si alte localizari,care pot sa
creasca, cresc brutal si tot brutal se opresc, nu se stie de ce se
opresc.Aceste tumori latente,pot ramane pana la varste inaintate fara a creea
probleme.Factorul de crestere poate sa trezeasca tumorile latente si le trimit
in cancer.
4.Proteina din
lapte cazeina,este cel mai acidifiant si cel mai cancerigen produs de origine
animala. Fierberea laptelui determina marirea potentialului alergizant si prin
fierbere se distruge cam 90% din vitC.La o persoana asmatica, consumul de
produse lactate e un dezastru alaturi de muraturi,carne de porc, cacao, deci
alimente ce trebuie eliminate.
5.genereaza
mucozitati la nivel nazal,bronsic si intestinal,favorizand diverse infectii si
boli.
6.contine histamina
( histamina contine orice aliment care fermenteaza ) si este principala
substanta proalergica care genereaza ulcer gastro-duodenal,astm
bronsic,urticarie,eczema atopica,boli autoimune.
7.laptele de vaca
e de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale, determinand o sarcina osmotica pe
rinichi ,suprasolicitandu-l.
8.un litru de lapte de vaca contine
500mg de sodiu (clorura de sodiu-sarea).
Branza,concentreaza ( 1kg branza se
obtine din 7-9l lapate) atat lipide,glucide,proteine dar si sare.Deci branza
concentreaza suficienta sare nu mai este cazul sa-i adaugam noi.Veti citi si
auzi peste tot”consumati branza daca vreti sa aveti calciu”, o fi adevarat?
100 g de branza
contine 983 mg calciu, dar cu biodisponibilitate f.f. scazuta,concentrand multa
sare, consumand branaza,pierdem calciul si in plus contine colesterol si acid
miristic, substante nu tocmai folositoare.
8.consumul de
lapte determina cresterea frecventei cariilor,artritei reumatoide si a tuturor
bolilor autoimine. Proteinele sunt
lanturi de aminoacizi, ar putea fi comparate cu
trenuri cu multe vagoane.Organismul nu foloseste proteina (trenul) ci
aminoacizii ( vagoanele),pentru a-si reface structurile.Cand proteinele ajung
in tubul digestiv, sunt feliate sub actiunea enzimelor digestive, in
aminoacizi.Deci pentru a absorbi proteinele acestea trebuie feliate in
aminoacizi specifici pentru refacerea diverselor structuri ( trenul trebuie
impartit in vagoane), aminoacizii ajung in sange prin circulatia portala in
ficat. Ficatul isi face proteinele specifice pentru refacerea structurilor.In
momentul in care consumam proteina de origine animala, mai ale din lactate,
aceste trenuri care intra in corpurile noastre nu sunt feliate decat la 55-65%
dintre persoane pana la nivel de vagon( aminoacid ).La persoanele la care
proteinele( trenurile ) nu sunt feliate la nivel de aminoacid(vagon), ci la
nivel de lanturi de 4-6-8 aminoaciza ( 4-6-8 vagoane) legate intre ele, acestea
se absorb in sange, corpul nu le recunoaste si trimite anticorpi pentru a le
distruge.Insa aceste vagoane legate intr ele seamana ca la indigo cu anumite
structuri ale corpului care se gasesc in ochi, membrane
articulare,rinichi,oase, si chiar din membrana care inveleste celula
nervoasa.In momentul in care corpul incepe sa dea in acesti agresori,ajunge in
timp sa plesneasca propriile structuri si asa
apar bolile autoimune:poliartrita reumatoida,lupus,poliartrită reumatoidă,
sclerodermie, dermatomiozită, scleroză „în plăci”...etc.O persoana care are o
boala autoimuna in primul rand trebuie sa renunte la lactate.La majoritatea
populatiei 2/3, exista felierea maxima a proteinei pana la nivel de aminoacid
si aceste produse nu sunt periculoase.La 1/3 din populatie nu exista felirea
maxima si apar probleme majore.
9.Corelatia
dintre consumul de produse lactate si osteoporoza.De exemplu:cel mai mare
consuma de lactate S.U.A, cel mai mare procent de osteoporoza S.U.A. Cel mai
mic consum de produse lactate China si Africa de Sud, cel mai mic procent de
osteoporoza, China si Africa de Sud.Una din 3 femei europene va face
osteoporoza dupa instalarea menopauzei.Una din 183 femei din China si Japonia
va face osteoporoza.( diferenta o face consumul de produse lactate si soia ).
10.Raportul acizi grasi saturati/acizi
grasi nesaturati este deficitar in produsele lactate, inducand starea de
proinflamatie(proinflamatie=proreumatism=procoagulare=procancer).
10.Branza este
cel mai constipant aliment. 90% dintre persoanele care sunt sau au fost
constipate,au sau vor avea cancer.( deci exista o legatura directa
constipatie-cancer in special de colon).Cel mai anticonstipant aliment sunt
semintele de in.Unii medici mai indica impotriva constipatiei, ceaiul de crusin
si uleiul de ricin, dar atentie contin substante toxice pentru ficat deci sunt
de evitat.
11.Laptele contine
bacilul tuberculozei.
Ce spun cadrele universitare, despre consumul de
produse lactate.
“In cadrul consumului de produse lactate, pot
aparea stari patologice ca:
-anemia feripriva la 59% dintre sugari
-pierderi de sange pe cale digestiva, sub forma de
hemoragii oculte[1]in
scaun;
-alergia la laptele de vaca, manifestata sub forma
gastro-enteritei,diareei si bronsitei recurente,eczemei;
-intoleranta la lactoza,determina reducerea dau
disparitia lactazei intestinale[2]
producand disconfort digestiv,meteorism[3], dispnee[4]”[5]
Profesorul de
pediatrie Ciofu[6],in cartea de rezidentiat
la medicina, spune despre lapte:
- “nou nascutul alimentat cu lapte de
vaca,dezvolta convulsii hipo-calcemice de cauza nutritionala, mai ales datorita
raportului Ca/P( exces relativ de P din acesta” ( pag 26 )
-“....laptele de vaca care contine cantitati
mici de vitamina D si un raport inadecvat Ca/P este considerat un aliment rahitigen.” ( pag28 )
-“Prin
laptele de femeie se pot transmite antigene alimentare[7](proteinele
laptelui de vaca,proteinele din ou) in cantitati masurabile,suficiente pentru
sensibilizare[8]”(pag
31)
-“Laptele de vaca nu este considerat un aliment
acceptabil in alimentatia sugarului sub un an,in conceptia actuala,care tine
cont de rigorile dietetice ale pediatriei moderne”(pag 38)
Un profesor
universitar din S.U.A. spune:[9]
“Americanii beau mai mult lapte decat oricine altcineva in
lume, dar au totodata cea mai inalta rata de aparitie a afectiunilor osoase.Evident, laptele nu ajuta!Proteinele si
Fosforul aflate in cantitate mare in laptele de vaca, fac ca organismul sa PIARDA mai mult Calciu decat castiga”(pag 98)
Surse
bibliografice de informare:
Alimentatie Inteligenta/Emil Radulescu/2003
Max Gerson, O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave,Ed. For You,Bucuresti,2005
Ernest Gunther,Hrana Vie,o speranta pentru fiecare , Ed.Adevar Divin,2011
Robert Morse,Sa traim sanatos fara toxine,Ed. Paralela
45, 2009
Rudolf Breuss,Tratamentul total al cancerului,Ed Anandakali,Sibiu,1999
Chase Ravel, Medicamente
miraculoase, pe care nu le cunoașteți încă, Ed. Elit
W. C. Willett, Department of Nutrition, Harvard School of Public Health, in
theBoston Globe, June 8, 1999.RobertYoung, Miracolul PH, Ed. Paralela 45, 2005
Dr.Calin Marginean, Calciul si produsele lactate, Prezentari medicale,Piatra-Neamt,2007
Aileen Ludincton,Hans Diehl,Tablete De Stil De Viata,Ed.Viata si Sanatate,2004
Val Botiu, “Puericultura”,litoUMF
Timisoara,1993
E.Ciofu si C.Ciofu,”Esentialul in
Pediatrie”, ed 2,Ed. Almateea 2002.
[1] Picaturi izolate de sange in scaun
[2] Enzima care ajuta la digestia laptelui
[3] balonare
[4] Tulburari respiratorii cauzate de
insuficiente cardiace
[5] Val Botiu, “Puericultura”,litoUMF
Timisoara,1993,pag 189
[6] E.Ciofu si C.Ciofu,”Esentialul in
Pediatrie”, ed 2,Ed. Almateea 2002.
[7] Substante care genereaza alergii
[8] Care determina ulterior alergii
[9] Chase Ravel, “Medicamentele miraculoase
pe care nu le cunoastem inca”, Ed.Elit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu