Cupa Echităţii



Va voi prezenta o legendă, ca o invitaţie la cumpătare in toate aspectele vieţii voastre.Când în insula Samos au început lucrările de alimentare cu apă, undeva în jurul anului 530 î.e.n., cei care efectuau aceste lucrări s-au confruntat cu o problemă veche si totusi atat de actuală: vinul nu era băut cu aceeaşi măsură de către toţi constructorii!Legenda spune ca acesta a fost inventat chiar de Pitagora in timpul lucrarilor de alimentare cu apa a insulei Samos, in jurul anului 530 i.e.n. Scopul invenţiei ar fi fost imparţirea corectă a vinului către constructorii acelor vremuri (de unde se vede ca obiceiul bautului pe santier e „milenar”). Mai exact, cei care erau mai lacomi, îşi umpleau rapid paharele si le dadeau pe gât la fel de repede … spre deosebire de cei mai cumpataţi. Rezultatul: cei care beau mult faceau si pagubă…si se odihneau si mai mult decat ceilalti … lucrând, evident, mai putin. Atunci, lui Pitagora i-a venit ideea unei cupe, care sa distribuie uniform/egal cantitatea de vin pe care s-o bea fiecare, marcând pe interior nivelul maxim până la care se poate umple cupa.Nimic deosebit până aici. Partea cu adevarat interesantă abia acum vine: cupa are in mijloc o coloană cu o gaura in partea inferioară, prin care (surpriză) nu curge conţinutul cupei daca aceasta e umplută ... pînă la nivelul marcat. In schimb, daca incerci să mai torni fie şi o picatura peste acel nivel, vei avea (ne)placuta surpriza să vezi cum ţi se goleşte intreaga cupă.De aceea Cupa lui Pitagora a cunoscut diverse denumiri de-a lungul timpului: cupa echitaţii, cupa egalitaţii sau cupa lacomiei.In imagine puteţi observa principiul de functionare (bazat pe principiul vaselor comunicante).




 Mesajul care il transmite cupa e urmatorul:multumeşte-te / bucură-te de ceea ce ai in prezent (sănătate, prieteni, familie, iubire) pentru că daca incerci să adaugi de la tine fie şi o picatură in plus peste ceea ce ţi-a dat Dumnezeu … vei strica echilibrul din viaţa ta si nu vei mai ramane cu nimic.





Sursa:
http://inteligenta-financiara.blogspot.ro/2012/05/paharul-lui-pitagora.html

 






                                        

Cum să ne curăţăm rinichii



Rinichii au un rol vital in filtrarea, curăţarea şi mentinerea echilibrului sângelui şi
a altor lichide din organism.Rolul lor este de a elimina substanţele nefolositoare şi impiedică umflarea organismului.De asemenea ajută la controlul cantitaţii şi echilibrului de apă şi săruri minerale din organism.Corpul nostru este strabatut de o reţea de fluide,aproape doua treimi din greutatea noastra este reprezentată de apă.Din această cantitate,o jumătate se află in interiorul celulelor şi restul este amestecat cu săruri minerale şi scaldă toate celulele.Dacă celulele au prea multa sare,se micşorează şi se zbârcesc, dacă au prea puţină acestea se umfla şi se sparg.Aşadar, este foarte importantă păstrarea unui echilibru corect a fluidelor din organism.Rinichii sunt importanţi şi pentru că ajută la controlul cantitaţii şi echilibrului de apă, săruri şi minerale din organism. Deşi corpul uman are un aspect solid, în interior acesta este străbătut de fluide. Aproape doua treimi din greutatea organismului este apă. Jumatate din această cantitate se află în interiorul celulelor, iar restul este amestecat cu săruri naturale şi scaldă toate celulele. Rinichii controlează şi aciditatea lichidelor din corp, pentru funcţionarea optimă a celulelor şi de asemenea, reglează cantitatea totală de fluid din organism.
Rinichii filtrează sângele înlăturând sarea, otrăvurile şi alte lucruri nedorite care intră în corp. Cu timpul, sărurile se acumulează şi e nevoie să-i curăţăm.
Cum putem face asta într-un mod simlu?
1.Luaţi un mănunchi de pătrunjel şi spălaţi-l bine,lasându+l puţin in apă cu bicarbonat de sodiu, apoi tăiaţi-l mărunt, puneţi-l într-un vas, turnaţi un litru de apă plată peste el şi fierbeţi timp de zece minute. Lăsaţi să se răcească, strecuraţi şi puneţi conţinutul într-o sticlă pe care o veţi păstra în frigider. Beţi un pahar pe zi şi veţi observa că toată sarea şi toxinele acumulate în rinichi se elimină prin urină.
2.Rădăcinile de pătrunjel sunt eficiente în eliminarea nisipului din rinichi. Medicii ne recomandă să spălăm o jumătate de kilogram de rădăcini, să le dăm printr-o răzătoare de sticlă şi să le fierbem, la foc mic, în 1,5 litri de apă până când o treime din apă scade. Zeama se scurge şi se păstrează la frigider, iar în fiecare dimineaţă, timp de 40 de zile, se bea câte un păhărel de lichid pe stomacul gol.

Multă sănatate!

Puterea vindecatoare a Inimii



Puterea vindecatoare a inimii stiintific demonstrata dupa 20 ani de cercetare

“Institutul american HearthMath a descoperit ca inima emite un cimp electromagnetic de cinci mii de ori mai puternic decit cimpul pe care-l emite creierul”. Este important sa notam aceasta diferenta de putere intre cimpul electromagnetic al inimii si acela al capului pentru a intelege importanta sentimentelor noastre, a iubirii, a recunostintei, a aprecierii si a oricarei trairi pozitive! Tot ce simtim si traim ca sentiment frumos, pozitiv, inaltator (compasiunea, dragostea, blindetea, bunatatea, bucuria) creeaza ceea ce specialistii au numit “coerenta inimii”, pe când trairile negative, ca si gândirea corespunzatoare acestora creeaza “incoerenta inimii”, generind emisii vibrationale in cimpul electromagnetic al inimii si al creierului nostru. Aceste cimpuri electromagnetice influenteaza deopotriva corpurile noastre, ca si realitatile pe care le intilnim in viata de zi cu zi.
Acelasi institut a constatat ca, daca sintem furiosi timp de cinci minute, sistemul imunitar are nevoie de sase ore pentru a recupera puterea pierduta. De asemenea, daca traim cinci minute de compasiune si apreciere, imunitatea se imbunatateste cu  41 la suta. Am notat toate acestea pentru ca fiecare dintre noi sa inteleaga puterea de vindecare a inimii blinde si iubitoare, precum si puterea trairilor negative de a ne imbolnavi. In mod practic, putem intelege in fiecare moment al existentei daca ne aflam in inima sau am iesit din ea. De cite ori simtim si gândim negativ, ne infuriem, ne suparam, urâm, dezapreciem sau judecam in mod agresiv (noi putem observa realitatea imediata, fara a o judeca) este semn ca ne indepartam de inima. Orice am gândi, am simti, am trai ca stare negativa ne semnaleaza ca am intrat in domeniul Egoului sau al “judecatii lumii”.
Mintea omeneasca este conditionata de realitatea prezenta sau trecuta, de frica de viitor, de frica de pierdere sau de durere, asa incât ea va genera intotdeauna emotiii negative când va fi in fata unui eveniment de viata neplacut. Simplul fapt de a ne autoobserva aceasta negativitate si a alege spontan sa ne intoarcem la adevarul inimii noastre, o rugaciune repetata, o amintire frumoasa, apelul la gânduri bune, de speranta, de bucurie, de bine pentru tot ce ne inconjoara ne ridica vibrational incetul cu incetul pina acolo unde vom simti ca sintem din nou in armonie cu inima noastra. Daca vom gândi binele cel mai inalt al tuturor vom crea starea de “coerenta intre inima si minte”, de armonie intre inima si minte, ceea ce ne va aduce o surpriza coplesitoare. Mai intai, se vor vindeca multe dintre afectiunile pe care le avem in corpul fizic. Dar, mai presus de orice, ne vom simti vindecati in suflete. Nu vom mai face eforturi pentru a gindi pozitiv, pentru a aprecia, pentru a darui, pentru a ne simti iubitori sau generosi ci va fi o stare fireasca a noastra.


Sursa
www.anatolbasarab.ro