Rinichii au un rol vital in filtrarea, curăţarea şi mentinerea
echilibrului sângelui şi
a altor lichide din organism.Rolul lor este de a elimina
substanţele nefolositoare şi impiedică umflarea organismului.De asemenea ajută
la controlul cantitaţii şi echilibrului de apă şi săruri minerale din
organism.Corpul nostru este strabatut de o reţea de fluide,aproape doua treimi
din greutatea noastra este reprezentată de apă.Din această cantitate,o jumătate
se află in interiorul celulelor şi restul este amestecat cu săruri minerale şi
scaldă toate celulele.Dacă celulele au prea multa sare,se micşorează şi se zbârcesc,
dacă au prea puţină acestea se umfla şi se sparg.Aşadar, este foarte importantă
păstrarea unui echilibru corect a fluidelor din organism.Rinichii sunt
importanţi şi pentru că ajută la controlul cantitaţii şi echilibrului de apă,
săruri şi minerale din organism. Deşi corpul uman are un aspect solid, în
interior acesta este străbătut de fluide. Aproape doua treimi din greutatea
organismului este apă. Jumatate din această cantitate se află în interiorul
celulelor, iar restul este amestecat cu săruri naturale şi scaldă toate celulele.
Rinichii controlează şi aciditatea lichidelor din corp, pentru funcţionarea
optimă a celulelor şi de asemenea, reglează cantitatea totală de fluid din
organism.
Rinichii filtrează sângele înlăturând sarea, otrăvurile şi
alte lucruri nedorite care intră în corp. Cu timpul, sărurile se acumulează şi
e nevoie să-i curăţăm.
Cum putem face asta într-un mod simlu?
1.Luaţi un mănunchi de pătrunjel şi spălaţi-l bine,lasându+l
puţin in apă cu bicarbonat de sodiu, apoi tăiaţi-l mărunt, puneţi-l într-un
vas, turnaţi un litru de apă plată peste el şi fierbeţi timp de zece minute.
Lăsaţi să se răcească, strecuraţi şi puneţi conţinutul într-o sticlă pe care o
veţi păstra în frigider. Beţi un pahar pe zi şi veţi observa că toată sarea şi
toxinele acumulate în rinichi se elimină prin urină.
2.Rădăcinile de pătrunjel sunt eficiente în eliminarea
nisipului din rinichi. Medicii ne recomandă să spălăm o jumătate de kilogram de
rădăcini, să le dăm printr-o răzătoare de sticlă şi să le fierbem, la foc mic,
în 1,5 litri de apă până când o treime din apă scade. Zeama se scurge şi se
păstrează la frigider, iar în fiecare dimineaţă, timp de 40 de zile, se bea
câte un păhărel de lichid pe stomacul gol.
Multă sănatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu