pastila,imi trece simptomul dar cauza ramane.Invatati sa traiti,investiti timp in informarea voastra din surse credibile si nu veti mai trece niciodata pragul farmaciilor.Cred ca nu e cazul sa va reamintesc ca orice medicament de sinteza nu trece neobservat,ca efect secundar in organism suprasolicitand si in timp afectand grav ficatul-uzina organismului,pancreasul,rinichii si numai.Vrei sa fii sanatos sau bolnav??? Alegerea iti apartine,totul depinde de tine.Nu uita ca boala nu e o fatalitate ci este vina ta,a stilului tau de viata si a modului in care gandesti si actionezi.Gaseste timp si informeazate,e spre binele tau si a celor dragi tie.
Atat pentru prevenirea cat si tratare diverselor afectiuni oculare si nu numai,va recomand suplimentul alimentar urmator:Capsule Luteina 6mg + Zeaxantina
Luteina si Zeaxantina sunt substante puternic antioxidante din familia carotenoidelor. Carotenoidele scad riscul de cataracta si degenerare maculara datorate varstei sau factorilor poluanti, dar actioneaza si ca agenti anticancerigeni.
Mod de administrare:
Ca supliment alimentar, 1 capsula gelatinoasa zilnic, luata cu apa, de preferat in timpul mesei( timp de 60 de zile).
LUTEINA
Luteina( alături de zeaxantină),este un antioxidant
natural,care oferă protecţie retinei împotriva radiaţiilor luminoase care o pot
afecta şi distruge,cu consecinţe catastrofale care pot afecta vederea pâna la
orbire.Luteina(alături de zeaxantină) este o substanţă specifică ochiului,nu se
poate sintetiza in organism şi trebuie adusă prin aport alimentar.
Luteina este
antioxidantul capabil să lupte cu radicalii liberi,care la nivelul ochiului ar
putea da degenerescenta maculara şi cataractă.Rolul luteinei şi a zeaxantinei
este de a filtra componenta albastră a luminii solare sau artificiale,pe care
ochiul până la retină nu este capabil sa-l porească.Componenta albastră din
razele de lumină şi radiaţiile UV in exces sunt deosebit de dăunătoare
retinei,pe care o pot distruge ireversibil.O multitudine de studii efectuate in
ultimii ani,au evidenţiat rolul determinant al luteinei in buna funcţionare a
retinei şi a ochiului in general.Rezultă deci importanţa deosebită a
alimentaţiei in funcţionarea optima a ochiului.
Proprietaţile
luteinei (alături de zeaxantină)
-Protejează
vederea împotriva degenerescenţei maculare şi cataractei.Pentru a avea o vedere
optimă,aduceti prin aport alimentar alături de luteină şi surse de acizi graşi
omega 3 ( recomandarea mea este consumul uleiului de in-vezi articol despre
uleiul de in ).Există studii care au demonstrat că o alimentaţie corectă care
include surse de luteină, vitamina E, şi rezveratrol,previne şi întârzie apariţia
cataractei şi protejează ochiul.
-Protejează inima (surse de luteină + surse de vitamina C);
-protejează
creierul;
-protejează
pielea-studiile au evidenţiat că suplimentarea zilnică cu 10mg de luteină duce
la creşterea hidratării pielii cu peste 30% şi la creşterea elasticitaţii
acesteia
-protejează
plămânii-studiile au evidenţiat că luteina ajută la refacerea ţesuturilor in
special după abandonarea fumatului.La fumători, luteina micşorează stresul
oxidativ al componentelor toxice din fumul de ţigară.Deci fumătorii trebuie să-şi
completeze zilnic dieta cu alimente bogate in acest antioxidant.
-menţine
articulaţiile sănătoase-studiile au demonstrat că luteina consumată
frecvent,este un sprijin in evitarea îmbătrânirii articulaţiilor.Pentru
articulaţii sănătoase recomand mişcare,alimentaţie sănătoasă,atitudine pozitivă
alături de surse de luteină.
-poate fi
folosită in profilaxia sau tratarea cancerelor alături de alţi antioxidanţi.
Cantitatea de
luteină din alimente( in micrograme/100g )
-nap 18.000
-spanac fiert
12.000
-spanc crud 1.800
-mazare 2500
-dovlecel 2125
-broccoli
1100-1700
-varza bruxelles
1590
-salata verde
1200-1300
-nuci 1200
-morcov fiert
1100
-fasole verde
fiarta 800
-ou 150
-porumb 644
-kiwi 120
Doza recomandata
-3mg/zi doza
minim recomandata;
-6mg/zi pentru un
consum terapeutic;
-10-20mg/zi in
degenerescenta maculara;
-10mg/zi in
probleme de nutritie si pentru protectia pielii.
Alte surse de
luteină : loboda, dovleacul galben, rubarba, praz, vegetale verzi şi orice
fruct sau legumă care are culori intense.
Luteina poate fi
utilizata cu rezultate bune in pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului
de prostata. Efectul luteinei
este amplificat de licopen cu consecinte
deosebite in ce priveste scaderea colesterolului sangvin si incetinirea sau
stoparea degenerarii maculare.
ZEAXANTINA
Are culoarea
galbenă si alaturi de luteina asigura o protectie deosebita ochiului.
Cantitatea de
zeaxantina din alimente( in micrograme/100g)
-porumb dulce
fiert 530;
-spanac 180-330;
-varza fiarta
266;
-salata verde
187;
-mandarine 142.
Dupa cum putem
observa din tabele,biodisponibilitatea luteinei si zeaxantinei este mai mare la
legumele fierte.
Alte surse de yeaxantină: ardeii
roşii, mango, portocale, spanac, gălbenuşul de ou (şi-n general acolo unde
există şi beta-carotenul).
Luteina si zeaxantina se
găsesc împreuna in alimente,diferă doar proporţia in care acestea se
găsesc.Zeaxantina are roluri asemănătoare luteinei.
Resveratrolul, un colorant polifenolic, este considerat
cel mai puternic antioxidant natural cunoscut până acum, de patru - cinci ori
mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si
de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.Antioxidant
inseamna, in primul rand, anticancer, prevenţie si terapie, antiimbătrânire,
antiinflamator.
Surse: resveratrolul
se gaseste in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru, cum ar fi agude
negre, struguri negri( mai ales in pieliţa), sâmburii de struguri negri si albi,
vinul roşu, negru, mure, corcoduşe negre, prune de culoare inchisă, coacaze
negre, afine, mere inchise la culoare. Legumele bogate in resveratrol sunt ceapa roşie, fasolea neagră si lintea
neagră. Varza de Bruxelles, fragii si alunele nu au culoarea neagra, dar conţin
resveratrol intr-o cantitate mai mică.
Proprietăţile resveratrolului:
-îmbunătaţeşte
memoria;
-creşte rezistenţa
organismului la stres;
-scade nivelul
glicemiei;
-echilibrează
tensiunea arterială;
-imbunătăţeşte
vederea;
-incetineşte
procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central;
-are efect antitumoral,încetineste
cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le şi oprească.Acţioneaza
împotriva oricărui tip de localizare tumorală (sân, ovar, testicul, ficat,
stomac);
-stimulează
inmulţirea celulelor sănătoase si capacitatea lor de regenerare;
-scade nivelul
colesterolului rău si creste nivelul celui bun;
-ajută la
scăderea vascozitatii sângelui, imbunataţind astfel circulatia sangelui,
arterele ramanand elastice;
-menţine
elasticitatea si fermitatea pielii, impiedică imbătrânirea prematură;
-are efecte
anti-SIDA, antivirale, antialergice, antibacteriene şi antiinflamatoare;
-măreşte elasticitatea articulaţiilor;
-revine şi combate eficient osteoporoza.
Niciun produs de sinteză fie capsule ori
comprimate, nu va avea, niciodata, efectul pe care-l are substanţa dintr-un
produs natural. De aceea, vă recomand consumul regulat de fructe si legume care
contin aceasta substanta, ca atare, ori sub forma de suc.
Vitamina E este un
puternic antioxidant care protejează celulele
organismului
de acţiunea daunatoare a radicalilor liberi. Din componenţa vitaminei E fac parte 8
tocoferoii, toţi avand aceleaşi acţiuni fiziologice. Mai activ si mai eficace este însă alfatocoferolul,
in funcţie de care se si stabileşte necesarul in vitamina E . Vitamina E
intervine favorabil în
reproducere, în asigurarea funcţionarii normale a glandelor sexuale si a celor endocrine.
Surse:ulei de germeni de grâu , ulei de floarea soarelui, migdale, ulei de
măsline, soia, nuci, germenii de grâu, zmeura, salata, ardei, spanac, piersici ,
uleiul de cătină, polen, pătrunjel, aloe vera, mazăre, ridiche neagră,
seminţele de in, bostan şi de floarea soarelui, roşii, alune, arahide.Toate semintele de orice tip,se consuma neprajite sau germinate.Prin prajire se distrug proprietatile semintelor si in plus se acumuleaza substante toxice,periculoase organismului uman.
Proprietaţi
-protejează
organismul de efectele radiaţiilor,smogului;
-grăbeste
vindecarea rănilor,arsurilor;
-stimulează
circulatia capilară;
-antitumoral;
-stimulează
activitatea sistemului nervos central;
-scade
tensiunea arteriala.
Necesar zilnic: 20-30 mg.
Factori
care generează deficit de vitamine E:medicamentele pentru scăderea colesterolului,anticoncepţionalele
orale,pastilele cu fier anorganic,fumatul,sarcina,alăptarea,hepatitele,pancreatitele,etc.
Iti urez sa fii sanatos/a si sa nu uiti ca asta depinde exclusiv de tine!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu