In bucatarie poate fi folosit la gatitul alimentelor,
proprietatile sale digestive (usor digerabil, stimuleaza digestia si absorbtia
anumitor principii nutritive) facandu-l un ingredient deosebit de sanatos in
prepararea alimentelor. În India copiilor li se ofera zilnic o lingurita de
ghee atat pentru stimularea cresterii si dezvoltarii fizice dar mai ales pentru
cresterea inteligentei si a memoriei.O felie de paine din faina integral unsa
cu unt clarificat reprezinta un adevarat pansament gastric natural.Utilizati
ghee in locul untului sau al uleiului in orice preparat culinar sau ca atare
pe paine si seara adaugati o lingurita de unt intr-o ceasca de ceai de galbenele si
lavanda si ve-ti avea un somn linistit si un organism sanatos.In timpul
somnului organismal isi regenereaza structurile afectate in timpul activitatii
zilnice,de aceea un somn odihnitor este cheia mentinerii sanatatii.
Oamenii sanatosi pot folosi ghee in alimentatia curenta,hraneste si revigoreaza toate tesuturile si
organelle,este antioxidant si detoxifiant, imbunatateste digestia. Se poate
adauga in diverse mancaruri sau folosi la gatit. Aduce prospetime, tinerete, se
spune ca opreste imbatranirea. Face pielea frumoasa, moale, supla, clarifica
vocea,imbunatateste memoria, intelegerea, inteligenta. Hraneste tesuturile
implicate in reproducere. Este foarte util copiilor si batranilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu