Utilizarea untului clarificat in bucatarie



In bucatarie poate fi folosit la gatitul alimentelor, proprietatile sale digestive (usor digerabil, stimuleaza digestia si absorbtia anumitor principii nutritive) facandu-l un ingredient deosebit de sanatos in prepararea alimentelor. În India copiilor li se ofera zilnic o lingurita de ghee atat pentru stimularea cresterii si dezvoltarii fizice dar mai ales pentru cresterea inteligentei si a memoriei.O felie de paine din faina integral unsa cu unt clarificat reprezinta un adevarat pansament gastric natural.Utilizati ghee in locul untului sau al uleiului in orice preparat culinar sau ca atare pe paine si seara adaugati o lingurita de unt intr-o ceasca de ceai de galbenele si lavanda si ve-ti avea un somn linistit si un organism sanatos.In timpul somnului organismal isi regenereaza structurile afectate in timpul activitatii zilnice,de aceea un somn odihnitor este cheia mentinerii sanatatii.

Oamenii sanatosi pot folosi ghee in alimentatia curenta,hraneste si revigoreaza toate tesuturile si organelle,este antioxidant si detoxifiant, imbunatateste digestia. Se poate adauga in diverse mancaruri sau folosi la gatit. Aduce prospetime, tinerete, se spune ca opreste imbatranirea. Face pielea frumoasa, moale, supla, clarifica vocea,imbunatateste memoria, intelegerea, inteligenta. Hraneste tesuturile implicate in reproducere. Este foarte util copiilor si batranilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu