Roboţelul cu chip de om



Cum ar fi dacă ai afla într-o zi că eşti de fapt doar un robot? Un android foarte realist, care e făcut din materiale ce imită foarte bine organele umane, dar are în loc de creier un computer foarte puternic.

Imaginează-ţi că eşti un roboţel.. care are putere de decizie dar care poate fi programat destul de uşor de ceilalţi. De cei care ştiu ce butoane să apese, ce lucruri să-ţi spună şi să-ţi arate pentru a obţine un anumit răspuns de la tine.
Şi începi să te întrebi: “oare toate emoţiile, toate visurile şi năzuinţele mele au fost reale.. sau doar răspunsul la anumiţi stimuli prelucraţi de computerul central?”

Acum uită-te în jurul tău. Câte persoane seamănă cu nişte roboţei programaţi să existe în limita unor parametri?
În fiecare zi, oamenii fac lucrurile pe care “trebuie” să le facă. Sau lucrurile care sunt “normale”, pentru că toţi le fac. Se duc la job, fac cumpărături, se uită la televizor, navighează pe internet.

Dar ce este şi mai interesant – majoritatea oamenilor au aproape aceleaşi griji, aceleaşi frici, aceleaşi gânduri negre.
Parcă de cele mai multe ori doar ne pregătim pentru viaţă. Vom trăi cu adevărat atunci când vom câştiga mai bine, când vom avea acea vacanţă exotică, când vom scăpa de griji, când vom avea relaţia perfectă, când ne vom găsi pasiunea.

Opreşte-te chiar acum şi răspunde la următoarele întrebări:
  • Care este pentru tine diferenţa dintre a exista şi a trăi?
  • Tu chiar trăieşti sau doar exişti? Ştiu că faci o grămadă de lucruri, dar şi un computer poate executa cele mai complexe activităţi, unele din ele mult mai bine ca un om.
  • Te-ai gândit vreodată cam câte momente de trăire intensă experimentezi zilnic în mod obişnuit? (trăire intensă = răspunsul tău la prima întrebare)
    Hai să facem o socoteală: 8 ore pe zi din viaţă dormim, ne rămân doar 16. O parte din acest timp rămas o pierdem cu regretele trecutului sau cu grijile pe care ni le facem pentru viiitor. Cât de mult timp ne rămâne pentru a savura cu adevărat clipa prezentă, pentru a ne simţi cum vrem noi?

Vestea bună e că poţi să te bucuri mai mult de viaţă în orice clipă. Mai jos ai 2 paşi foarte simpli şi o prezentare video cu un exerciţiu special:

1. În primul rând conştientizează faptul că poţi începe să trăieşti cu adevărat din acest moment. Chiar dacă ai facturi de plătit, chiar dacă eşti foarte ocupat(ă), chiar dacă viaţa ta nu este încă aşa cum îţi doreşti.

2. Apoi alege tu ce emoţii vrei să trăieşti!
De cele mai multe ori trecem prin viaţă pasivi, aşteptând ca situaţiile şi oamenii pe care îi întâlnim să ne ofere anumite trăiri. Cum ar fi dacă am decide noi dinainte ce vrem să simţim?

„Să îţi trăieşti viaţa e ceva foarte rar. Majoritatea oamenilor doar există.” ~ Oscar Wilde











 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu