Reguli de Viata

La nastere ai primit un corp. Poate să îţi placă sau nu, însă va fi al tău pentru întreaga călătorie pe care o faci pe Pământ de această dată. Cum îl tratezi depinde numai de tine.Corpul este templul sufletului tau.
În fiecare zi vei primi o lecţie, viata este o scoala la care nu prea ai cum sa absentezi. Poate ca unele lectii nu vor fi pe placul tau,sau poti considera ca nu prea ai ce invata din ele.Daca o anumita lectie nu o intelegi si nu o inveti ,ea va apărea într-o alta formă pana o inveti.
Nu există niciodată greşeli,exista doar lecţii.Incercarile, reusitele, dar si greselile, fac parte din lectiile pe care le ai de invatat.Experientele nefericite si nereusite fac parte din lectii.Greselile sunt iminente, poate chiar necesare, pentru a atinge intelepciunea spirituala.Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora, ca facand parte integranta din procesul de invatare.Este important sa iesi din ele cu fruntea sus si cu zambetul pe buze – zambindu-ti tie, zambindu-le celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune tie insuti.Iertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.
Lecţia se repetă, până când este învăţată
Lectiile se repeta, pana la invatarea lor completa. Lectiile vor reveni in viata ta, pana cand vei fi capabil sa le intelegi, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, ci doar o lectie.Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta, daca nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niste provocari, nemultumiri, probleme, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat.Eliminarea probemelor inseamna, de fapt, acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele.Ca sa inveti o lectie, trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei.Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla – fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.
Nu încetezi niciodată să înveţi
Crezi ca, la un moment dat, vei termina de acumulat lectii si informatii.Crezi, la un moment dat, ca ai invatat tot ce se putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate,dar se poate.Intotdeauna vei avea ceva de invatat. Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat.Asta, pentru ca nu exista etapa a vietii tale, din care sa nu ai de invatat.Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta, adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.
Ca sa fii fericit in acest moment, trebuie sa te bucuri de ceea ce ai in acest moment.
Trebuie sa extragi din ceea ce ai ACUM, ceea ce este mai bun.Trebuie sa fii multumit de tine insuti, de punctul in care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai facut, fara conditionari.“Ceea ce este” aduce mai rapid fericirea, decat “ceea ce ar putea sa fie”, ceea ce ar putea sa fie in alta parte, in alte circumstante, in alte conditii, langa o alta persoana, intr-un alt timp, poate alta…
Cei din jurul tău sunt oglinzi care te reflectă pe tine
Lasa deoparte tendinta de a-i judeca pe ceilalti, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i uri, de a-i tine la distanta.
O faci intr-un mod subiectiv, raportandu-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urasti sau le iubesti la tine insuti.Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi), asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti, ca sa ii poti accepta pe ceilalti, asa cum sunt ei.
Doar de tine depinde ceea ce ţi se întâmplă în viaţă
Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine.Alegerea iti apartine.Ai la indemana, la fel ca toti ceilalti, resursele necesare pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata.Startul spre fericire se da de la aceeasi linie.
Ca sa reusesti, uneori trebuie sa inveti sa si pierzi, sa lasi sa plece, sa depasesti momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa-ti aduci aminte ca ai putere, sa crezi cu adevarat ca destinul tau depinde de tine.
Răspunsurile pe care le cauţi se găsesc, de fapt, înăuntrul tău
Toate raspunsurile pe care le cauti in jurul tau se gasesc, de fapt, inauntrul tau.Asculta-te, stai de vorba cu tine, vezi ce-ti spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorinte ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde.Ai incredere in ceea ce iti spun toate si ai incredere in tine.Lasa-le sa te inspire. Lasa-le sa te transforme. Iti pot furniza cel mai precis si corect raspuns pe care l-ai primit vreodata.
CEL MAI PROBABIL VEI UITA TOATE ACESTE REGULI.
NU TE DESCURAJA!
VIATA VA AVEA GRIJA SA TI LE REAMINTEASCA DE FIECARE DATA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu