Spune partenerului / partenerei „te iubesc”.  •  Foloseste orice ocazie pentru a lauda, complimenta sau omagia. Gandeste-te  la calitatile si personalitatea partenerului tau.Fa-i complimente si spune-i cuvinte frumoase in fiecare zi si lauda-l pentru ce face. Nu faceti economie de cuvinte frumoase,acestea sunt ingrasamantul iubirii voastre.
  • Nu permite ca televizorul,internetul si altele sa împiedice timpul petrecut împreunã. Aminteste-ti ca EL sau EA este cea mai importanta fiinta pentru tine si arata-i acest lucru.Invatati sa traiti in iubire si armonie.Unde exista iubire nu e loc de lupta si concurenta.Multe familii sunt extrem de ocupate, mai ales când ambii soti lucreazã. La ce-ti foloseste sa stii ce se intampla in lume,daca habar nu ai de dorintele,framantarile si planurile celor dragi tie.Pregatiti impreuna masa, bucurati-va de masa in tihna,deschideti-va inima si impartasiti-va bucuriile si nelinistile.Clarificati totul intre voi,daca nu va place ceva,spuneti direct.Nu purtati discutii contradictorii si nu rezolvati neclaritatile la masa,altfel alimentele oricat de sanatos alese si preparate vor deveni otrava pentru voi.
  •   Ajutati-va intre voi,impartiti sarcinile in casa.In multe cazuri aceste sarcini revin sotiei si sotul uita ca sprijinul in treburile casei si vorbele frumoase sunt o mare dovada de iubire.Când ambii soti au serviciu, e frumos ca responsabilitatile gospodaresti sã fie împartite în mod egal asa cum hotarati voi de comun acord. Cand Margaret Thatcher, prim-ministrul Angliei, s-a mutat în Downing Street 10, resedinta oficiala, un reporter l-a intrebat pe sotul ei: „Cine poartã pantalonii în casa aceasta?” La care sotul doamnei Thatcher a rãspuns: „Eu îi port, dar tot eu îi spal si-i calc". 
  • A patra modalitate de a spune „te iubesc” este de a arata rabdare. Cheia pentru orice este rabdarea. Puiul din ou se obtine prin clocire, si nu fãcându-l zob. S-ar putea sa nu întelegi întotdeauna actiunile sotului sau ale sotiei si nici sa apreciezi atitudinea luatã. Tocmai în aceste ocazii ai nevoie sa-ti exersezi rabdarea.Acorda-i partenerei sau partenerului privilegiul îndoielii. Indiferent cat de apropiati sunteti, este cu neputinta sã fii constient de framantarile pe care le are. 
  • Gandeste  înainte de a vorbi! „Tonul ridicat si iesirea din fire distruge prieteniile. Limba nestãpânitã denatureazã adevãrul”, a spus William Arthur Ward. Cuvintele sunt arme. Ele pot inspira sau leza, pot vindeca sau rani. Cãutati sã vã cheltuiti cuvintele mãcar tot cu atâta grijã cum vã cheltuiti banii. E bine sa-i împartasestii partenerului de viata felul cum te simti, însa în cuvinte alese cu grijã. Asadar, din nou: gandeste  înainte de a vorbi!
  • Trimite semnale de iubire în mod constant. Adesea, gesturile mici au semnificatii mari. Exprima  dragostea prin gesturi mici de bunavointa, amabilitate si politete. Învioreaza-i si insenineaza-i viata cu râs. Acum 3.000 de ani, înteleptul Solomon scria: „O inimã veselã este un bun leac, dar un duh mâhnit usucã oasele” (Proverbe 17,23). Rasul este hrana pentru suflet.Simtul umorului este secretul longevitatii.O zi in care nu ai ras e o zi pierduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu