Beneficiile Rasului

Platon spunea: “Pana si zeilor le plac glumele.” In Coran se spune: “Cel care isi face prietenul sa rada merita sa se duca in Rai.” Iar incepand cu secolul XIV, chiar si comunitatea medicala recunoaste puterea vindecatoare a rasului.Cercetarea intensa asupra “ terapiei prin ras” a inceput in momentul in care Norman Cousins a publicat un articol in Jurnalul englez de medicina in 1976. In 1979 acest articol a devenit primul capitol al cartii ‘ Anatomia bolii.” , in care mentiona ca in 1964 a fost diagnosticat cu boala spondylitis (inflamatia acuta a sirei spinarii ), cu sanse unu la 500 de recuperare.Realizand faptul ca gandurile negative si atitudinea negativa pot duce la boala, el si-a dat seama ca atitudinea pozitiva poate avea efect contrar. Asa ca a plecat din spital si a stat intr-un hotel unde a luat doze mari de vitamina C si s-a uitat permanent la comedii si emisiuni umoristice, inclusiv gen “Camera ascunsa” . A aflat ca 10 minute de ras echivaleaza cu 2 ore de somn fara dureri. Prin asta a dovedit ca rasul este cel mai bun medicament si a demonstrat relatia dintre trup si suflet.William Fry, professor de psihiatrie la Universitatea Standford, subliniaza ca un copil la gradinita rade in medie de 300 ori pe zi. La varsta adulta, media scade la 17 ori pe zi. De unde aceasta diferenta? Luam viata prea in serios? Nu ar fi cumva timpul sa invatam sa ne relaxam? Cartile de dezvoltare personala spun ca nu incetam sa radem pentru ca imbatranim, ci imbatranim pentru ca incetam sa radem.
Cele cinci simturi ale noastre nu sunt suficiente pentru o viata ideala. Trebuie sa ne folosim cel de-al saselea simt: simtul umorului. Umorul nu se refera numai la a spune glume, ci este un mod de a vedea viata. Putem rade de greselile si suferinta noastra. Si putem fi sinceri in legatura cu viata noastra fara a o lua prea in serios.
Beneficiile rasului sunt nenumarate. De aceea ar fi extraordinar sa facem eforturi sa radem pe parcursul zilei. Si desigur, sa radem cu oamenii, nu de oameni. Sa radem de ce fac oamenii, nu de ce sunt ei. Sa radem nu numai ca sa ne usuram greutatile noastre, ci sa-i ajutam si pe cei din jur sa treaca mai usor peste greutati.
Beneficiile rasului:
-Rasul dizolva tensiunile, stresul, anxietatea, iritatia, mania si depresia.
-Cercetarile medicale au demonstrat ca rasul intareste sistemul imunitar. Studiul comportamentului si al felului in care creierul afecteaza sistemul imunitar se numeste psihoneuroimunologie.
-Rasul reduce durerea prin eliberare de endorfine care sunt mai puternice decat cantitatea echivalenta de morfina.
-Umorul ajuta la integrarea celor doua emisfere ale creierului (emisfera stanga este folosita pentru descifrarea bancului iar emisfera dreapta interpreteaza daca bancul a fost sau nu amuzant)
-Simtul umorului atrage dupa sine mai multa productivitate, mai multa comunicare si un joc de echipa mult mai eficient.
-Tuturor ne place sa fim inconjurati de persoane care ne fac sa radem. Cu cat impartasesti mai mult din simtul umorului, cu atat vei avea mai multi prieteni.
-Umorul este echilibrul pentru momentele cand trecem prin greutati.
-Rasul este echivalent cu exercitiile fizice,e ca un masaj al tuturor organelor corpului.
-Simtul umorului te ajuta sa faci fata provocarilor si sa iesi din orice situatie zambind.
Ziua in care nu ai ras este o zi pierduta.
Nu astepta sa te imbolnavesti ca sa practici terapia prin ras! Incepe astazi prin a te uita la comedii, prin a citi carti amuzante si prin a schimba glume cu membrii familiei, prietenii sau colegii.
Nu pierdeti nici o ocazie de a rade. Cautati sistematic persoane, carti, desene, filme, spectacole, emisiuni radio sau de televiziune si site-uri susceptibile sa va faca sa radeti. De ce sa nu organizati la dvs. acasa sedinte de ras impreuna cu prietenii, asa cum fac inca populatiile primitive din Africa, ce stiu in mod empiric ca rasul este excelent pentru sanatatea lor.
Daca este sa credem cele mai recente statistici, oamenii rad din ce in ce mai putin de cateva decenii incoace, iar acest lucru constituie probabil o explicatie plauzibila, partial, dar sigur reala, a cresterii consumului de medicamente. De altfel, medicina a inceput sa experimenteze aceasta terapie naturala in anumite cazuri de boli grave, avand chiar rezultate excelente.
Atunci… de maine, ca sa va simtiti mai bine in propria piele, radeti zilnic fara restrictii, retineri sau tabu-uri. Amintiti-va ca este mai bine sa radeti decat sa plangeti. Rasul este o adevarata terapie naturala. Este un calmant perfect, caci este agreabil, gratuit, suportat de corp in doze foarte mari, fara contraindicatii sau efecte secundare dezagreabile, non alergic, fara data de expirare si utilizabil toata viata.
sursa informare
www.medicina-naturista.ro

2 comentarii: