Film "Ayurveda Arta de A FI"

Daca doresti ca la un sfarsit de saptamana sa urmaresti un film din care ai de invatat ceva util vietii tale,iti recomand sa cauti pe youtube filmul " Ayurveda arta de A FI";este un film subtitrat in limba romana.

Filmul este o călătorie de mii de kilometri prin India si dincolo de hotarele ei, care ne poartă pe drumul unor descoperiri extraordinare, in care intalnim oameni remarcabili, care traiesc in armonie cu natura si care si-au dedicat viataa vindecarii semenilor lor. Pan Nalin, regizorul filmului, explică motivele care l-au indemnat sa faca această calatorie: „Personal, cred că lumea noastră de astăzi are nevoie mai mult ca niciodată de arta naturala de vindecare. Echilibrul fizic si spiritual va juca un rol esential in asigurarea fericirii noastre în viitorul apropiat. Un singur film nu poate prezenta stiinta vastă a ayurvedei, dar vreau sa va daruiesc acest film pentru a va inspira”. Ayurveda este cel mai vechi sistem holistic de ingrijire a sanatatii, practicat fără întrerupere în această parte de lume, un mijloc de a atinge o stare echilibrata de bunastare mentala si fizica. Acest film documentar, realizat in 2005, ne prezinta activitatea si succesele uimitoare ale catorva practicanti ai medicinii ayurveda din India, preluata si de unii medici din Occident, făcand un periplu în universul metodelor antice de vindecare.


Interviu cu Pan, Nalin (Regizor) Ianuarie 2001, Paris

"Ca si copil crescut la ţară in India, am avut ocazia sa cunosc Ayurveda. Familia mea, chiar şi astăzi, continuă să creadă în Ayurveda asa cum au făcut de mai multe generaţii. Ştiu deja despre unele diferenţe semnificative între Ayurveda şi abordarea vestica la diagnostic şi tratament. Cu toate acestea, pînă în prezent rămân total impresionat de logica Ayurveda şi fermecaţ de puterea şi completa înţelegere cuprinzătoare a vieţii.  În ultimii 3 ani aproximativ 500 de cărţi despre Ayurveda au fost publicate în 60 de limbi diferite, în 50 de ţări. In următorii doi ani se vor adăuga circa 500 de cărţi, pe lângă creşterea numarului site-urilor web, CDurilor şi revistelor.  Filmul parcurge aproape 15.000 de kilometri prin peisaje de o frumusete exceptionala si varietate geografică în India, Grecia si Statele Unite ale Americii. Timp de câteva luni eu şi echipa mea de cercetare am căutat în mod constant oameni şi locuri aproape peste tot în lume, pentru a trata acest subiect excepţional. Pentru a face auzita povestea Ayurveda prin excepţionali Vaidyas (doctori Ayurveda), pacienţi şi experţi.  Unii dintre Vaidyas au dezvaluit secretele lor şi a deschis casele şi clinici pentru noi. Diverse triburi cautatori de plante ne-au luat pana în adancinimile întunecate ale junglei în cazul în care o plantă rară pe cale de dispariţie încă creste in salbaticie. Vechi manuscrise tinute secrete de 3 - 5 secole au fost în faţa noastră. Vechea metodă "Diagnostic cu noroi" a fost considerata dispăruta şi pierduta, dar prin eforturile noastre indelungate am reuşit sa-i dam de urma in ultimul loc in care mai supravietuia. O ştiinţă rar întâlnită, chiar pierduta a puctelor vitale Marma, şi modul în care poate ucide sau vindeca; a fost demonstrat pe o capră, pentru prima dată revelate punctele vitale care pot paraliza.  Pe parcursul celor 3 ani lungi in care am pregătit filmul, am fost surprins sa descopar cât de ştiinţifica este Ayurveda. Eu personal cred că lumea noastră de astăzi, într-un mileniu nou, va avea nevoie de arta naturala de vindecare, asa cum niciodata nu a mai avut nevoie. Echilibrul spiritual şi natural va juca un rol vital în asigurarea fericirii noastre în viitorul apropiat. Un singur film nu poate prezenta ştiinţă vastă a Ayurvedei, dar acest film doresc sa-l daruiesc pentru a va inspira.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu