Germenii de grau,
drojdia de bere, polenul, iaurtul si patrunjelul.Aceste alimente
sunt miraculoase pentru ca ele contribuie la asigurarea sanatatii, la
conservarea tineretii si la mentinerea in forta a anilor batranetii.
1. Germenii de grau-Germenii de grau sunt foarte bogati in substante
pretioase si vitalizante: produsi fosfatati usor asimilabili,saruri minerale de
fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti
acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc,
magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C,E, PP si
cantitati insemnate de vitamina C.Reprezinta un aliment echilibrant, care ar
trebui consumat zilnic. Are efecte terapeutice crescute in reumatism, guta,
cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea
digestiei, este tonic nervos, stimuleaza nutritia.
Modul de
preparare este urmatorul: se pun grauntele de grau intr-o farfurie, dupa ce au
fost spalate,acoperite cu apa timp de 24 de ore. Apoi, se scurg complet de apa
si se stropesc la 6-8 ore, avand grija sa nu ramana apa deasupra grauntelor
pentru a nu mucegai sau putrezi. Cand graul a incoltit si are germenele de 1-2
mm, poate fi consumat.
Modul de administrare
este urmatorul:
- Adulti: cate 3
linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Copii si
batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Sugari (de la 6
luni la 1 an): o lingurita in 2-3 reprize pe zi.
Graul germinat se
mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de zaharificarea
partiala a amidonului.Pentru persoanele cu dantura deficitara, graul germinat
se piseaza in piulita de lemn si apoi se mesteca indelung.Pentru bolnavi,
sugari si copii mici, se face un piure in care se adauga putina miere.
2. Drojdia de bere-Drojdia de bere este un aliment miraculos datorita
combinatiei echilibrate de substante minerale rare, usor asimilabile.Ea contine: 50%
proteine care sunt usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii
(lisyna, histidina,leucina, fenylamina, cistina, etc.), gluten si peptide in
cantitate foarte ridicata – ce au actiune in reactiile de oxido-reducere, in
procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri
minerale esentiale,oligoelemente, 17 vitamine, ergosterol, etc.
Ce fel de drojdie sa consum?Cea cumparata din
farmacii si din magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, sub forma de comprimate. Sunt de regula foarte eficiente in
terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o
concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu.
100 gr. de
drojdie de bere furnizeaza:
- proteine - cat
250 gr. de carne si glicogen – cat 65 gr. de paine;
- de 10 ori mai
multa vitamina B1 decat painea;
- de 2 ori mai
multa vitamina B2 decat ficatul;
- de 15-20 de ori
mai multa vitamina PP decat carnea;
- de 10 ori mai
multa vitamina B6 decat carnea;
- de 5-10 ori mai
mult acid pantotenic decat cerealele;
- de 20 de ori
mai mult acid folic decat taratele de grau.
Modul de administrare conform prospectului.
Este foarte
recomandata in anemii. Este excelenta pentru sportivi, carora le mareste
rezistenta la oboseala,usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice.Prin
continutul sau ridicat de proteine si prin natura acizilor aminati pe care-i
contine, joaca un rol protector pentru ficat.Este indicata in avitaminoze B sau
complexe, afectiuni neurologice sau neuromusculare, alcoolism, steatoze hepatice,
hepatite, ciroze, afectiuni renale, afectiuni intestinale.Are actiune
inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil.Remediaza
rapid dezechilibrul florei intestinale, mai ales in urma administrarii de
antibiotice.
3. Patrunjelul-Modestul patrunjel este deosebit de bogat in
elemente pretioase. Contine la suta de grame:
- vitamina C- 150
-200 mg.(lamaia contine 100 mg.)
- provitamina A – 60 mg. (mararul contine 7-14 mg.)
- calciu – 240 mg.
- fier – 19-20
mg.
Este un excelent
antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune
citostatica naturala).Fluidifica sangele si curata vasele de sange.Este
recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza,
afectiuni hepatice si urinare,
afectiuni
oculare. Intarzie imbatranirea.Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat
in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.
4. Iaurtul-Iaurtul este usor asimilabil si constituie un
adjuvant digestiv datorita fermentilor multi continuti.Acidul lactic din iaurt
asigura existenta unei flore intestinale sanatoase, impiedicand putrefactiile
intestinale.Contine multe saruri de calciu si vitaminele B in cantitati
ridicate.Un pahar de iaurt constituie doza zinica suficienta si nu trebuie
prelungita mai mult de 15 zile pe luna.
5. Polenul-Este un aliment mineral care contine: proteine,
zaharuri, grasimi, materii minerale,oligoelemente, toate vitaminele, hormoni,
pigmenti, etc.Este revitalizant, inlaturand oboseala si surmenajul in cateva
zile.Este recomandat in toate bolile, cu exceptia dibetului.Dezintoxica
organismul si impiedica imbatranirea prematura.
Este un bun
adjuvant in terapia cancerului.Doza zilnica normala este de 1/2 - 1 lingurita.
Se consuma diluat in apa, ceai – caldute.In afectiunile mai grave, se mareste
doza pana la 3 lingurite /zi.Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste
foarte mult.
Sursa de informare
Valeriu Popa,Daruim Lumina si Iubire pentru Vindecarea Sufletului
si Trupului,Ed.Princers,2001,pag.31-33.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu