Produsele lactate sunt surse de calciu?



Vedem pe toate posturile de televiziune,in ziare,reclame cu oameni sanatosi si auzim mesaje care ne incurajeaza sa consumam zilnic lapte si ne spun ca “Ca sa ai calciu,consuma lapte". Doctorii ne spun: “Trebuie sa bei lapte, altfel de unde iti iei calciul?” Copii la scoala primesc lapte, iar in spitale,laptele este adaugat in meniul zilnic.Nutritionistii ne spun de ani de zile ca laptele face parte dintr-o grupa esentiala de alimente. Si astfel laptele este ceva “normal” in viata noastra de zi cu zi.Ai putea fi surprins daca ai auzi ca de fapt in zilele noastre sunt foarte multi oameni pe planeta Pamant care nu consuma lapte. Si nu numai ca nu il consuma, daca il consuma se imbolnavesc..Cine are dreptate? De ce atat confuzie? Si unde ne gasim raspunsurile? Putem avea incredere in cei care promoveaza industria laptelui? Nutritionistii sunt la zi cu informatiile lor sau pur si simplu repeta ce au fost invatati la randul lor de altii? Ce este cu atatea voci care ne indeamna sa avem grija?Care sunt sursele viabile de informare? Cred ca cea mai importanta este studiul naturii. Apoi trebuie sa ne uitam la literatura stiintifica si la cercetarile facute in ce priveste laptele.Laptele de mama este cel mai bun aliment pentru copil(pui al speciei).Omul este singura specie din regnul animal, care continua sa consume laptele altei specii dupa intarcare.Vom vorbi despre laptele de vaca, deoarece este cel mai consumat tip de lapte.Contine:proteine3,4%;glucide4,5%;lipide3,5%,calorii 65kcal%.Dar pe langa acestea contine o serie de substante care nu sunt folositoare sau pot fi daunatoare organismului:
1.betalactoglobulina,o proteina extrem de alergizanta, responsabila de aparitia alergiilor respiratorii la copii, eczemei,colicilor abdominale rebele la copii si chiar poate declansa moartea subita la copii.Daca vreti ca, copilul sa nu aiba colici datii 1 picatura pentru fiecare luna varsta de ulei de in alimentar pe zi si nu va face niciodata colici.
2.incarca sangele cu amoniac care este nefrotoxic(toxic pentru rinichi),neurotoxic si scade functia cognitiva.
3.contine factor de crestere: Laptele de vaca este conceput sa determine cresterea destul de rapida a unui vitel, care la nastere cintareste intre 25 si 40 de kg, adica de cel putin zece  ori mai mult decit un copil nou-nascut. Mai mult, pina la momentul intarcarii, vitelusii cresc in greutate de opt ori, dupa care nu mai maninca lapte niciodata in viata lor.Laptele oricarui animal contine, intr-adevar, nutrienti, insa calculati de natura individualizat pentru fiecare specie. Laptele de vaca contine 59 de hormoni activi, zeci de alergeni, grasimi si colesterol. Daca vacutele sint crescute in mediu “industrial”, adica in ferme mari, unde li se administreaza mincare concentrata si sint tratate preventiv cu medicamente, laptele acestora poate contine si urme a zeci de antibiotice,pesticide si ierbicide. Laptele crud poate contine si virusi sau bacterii care nu intotdeauna sint distruse prin procesul de pasteurizare.La 25-35% din populatie,apar in corp pe parcursul vietii, fara a sti acest lucru,tumori latente de cele mai multe ori in abdomen,torace si alte localizari,care pot sa creasca, cresc brutal si tot brutal se opresc, nu se stie de ce se opresc.Aceste tumori latente,pot ramane pana la varste inaintate fara a creea probleme.Factorul de crestere poate sa trezeasca tumorile latente si le trimit in cancer.
4.Proteina din lapte cazeina,este cel mai acidifiant si cel mai cancerigen produs de origine animala. Fierberea laptelui determina marirea potentialului alergizant si prin fierbere se distruge cam 90% din vitC.La o persoana asmatica, consumul de produse lactate e un dezastru alaturi de muraturi,carne de porc, cacao, deci alimente ce trebuie eliminate.
5.genereaza mucozitati la nivel nazal,bronsic si intestinal,favorizand diverse infectii si boli.
6.contine histamina ( histamina contine orice aliment care fermenteaza ) si este principala substanta proalergica care genereaza ulcer gastro-duodenal,astm bronsic,urticarie,eczema atopica,boli autoimune.
7.laptele de vaca e de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale, determinand o sarcina osmotica pe rinichi ,suprasolicitandu-l.
8.un litru de lapte de vaca contine 500mg  de sodiu (clorura de sodiu-sarea). Branza,concentreaza  ( 1kg branza se obtine din 7-9l lapate) atat lipide,glucide,proteine dar si sare.Deci branza concentreaza suficienta sare nu mai este cazul sa-i adaugam noi.Veti citi si auzi peste tot”consumati branza daca vreti sa aveti calciu”, o fi adevarat?
100 g de branza contine 983 mg calciu, dar cu biodisponibilitate f.f. scazuta,concentrand multa sare, consumand branaza,pierdem calciul si in plus contine colesterol si acid miristic, substante nu tocmai folositoare.
8.consumul de lapte determina cresterea frecventei cariilor,artritei reumatoide si a tuturor bolilor autoimine. Proteinele sunt lanturi de aminoacizi, ar putea fi comparate cu  trenuri cu multe vagoane.Organismul nu foloseste proteina (trenul) ci aminoacizii ( vagoanele),pentru a-si reface structurile.Cand proteinele ajung in tubul digestiv, sunt feliate sub actiunea enzimelor digestive, in aminoacizi.Deci pentru a absorbi proteinele acestea trebuie feliate in aminoacizi specifici pentru refacerea diverselor structuri ( trenul trebuie impartit in vagoane), aminoacizii ajung in sange prin circulatia portala in ficat. Ficatul isi face proteinele specifice pentru refacerea structurilor.In momentul in care consumam proteina de origine animala, mai ale din lactate, aceste trenuri care intra in corpurile noastre nu sunt feliate decat la 55-65% dintre persoane pana la nivel de vagon( aminoacid ).La persoanele la care proteinele( trenurile ) nu sunt feliate la nivel de aminoacid(vagon), ci la nivel de lanturi de 4-6-8 aminoaciza ( 4-6-8 vagoane) legate intre ele, acestea se absorb in sange, corpul nu le recunoaste si trimite anticorpi pentru a le distruge.Insa aceste vagoane legate intr ele seamana ca la indigo cu anumite structuri ale corpului care se gasesc in ochi, membrane articulare,rinichi,oase, si chiar din membrana care inveleste celula nervoasa.In momentul in care corpul incepe sa dea in acesti agresori,ajunge in timp sa plesneasca propriile structuri si asa apar bolile autoimune:poliartrita reumatoida,lupus,poliartrită reumatoidă, sclerodermie, dermatomiozită, scleroză „în plăci”...etc.O persoana care are o boala autoimuna in primul rand trebuie sa renunte la lactate.La majoritatea populatiei 2/3, exista felierea maxima a proteinei pana la nivel de aminoacid si aceste produse nu sunt periculoase.La 1/3 din populatie nu exista felirea maxima si apar probleme majore.
9.Corelatia dintre consumul de produse lactate si osteoporoza.De exemplu:cel mai mare consuma de lactate S.U.A, cel mai mare procent de osteoporoza S.U.A. Cel mai mic consum de produse lactate China si Africa de Sud, cel mai mic procent de osteoporoza, China si Africa de Sud.Una din 3 femei europene va face osteoporoza dupa instalarea menopauzei.Una din 183 femei din China si Japonia va face osteoporoza.( diferenta o face consumul de produse lactate si soia ).
10.Raportul acizi grasi saturati/acizi grasi nesaturati este deficitar in produsele lactate, inducand starea de proinflamatie(proinflamatie=proreumatism=procoagulare=procancer).
10.Branza este cel mai constipant aliment. 90% dintre persoanele care sunt sau au fost constipate,au sau vor avea cancer.( deci exista o legatura directa constipatie-cancer in special de colon).Cel mai anticonstipant aliment sunt semintele de in.Unii medici mai indica impotriva constipatiei, ceaiul de crusin si uleiul de ricin, dar atentie contin substante toxice pentru ficat deci sunt de evitat.
11.Laptele contine bacilul tuberculozei.

Ce spun cadrele universitare, despre consumul de produse lactate.
In cadrul consumului de produse lactate, pot aparea stari patologice ca:
-anemia feripriva la 59% dintre sugari
-pierderi de sange pe cale digestiva, sub forma de hemoragii oculte[1]in scaun;
-alergia la laptele de vaca, manifestata sub forma gastro-enteritei,diareei si bronsitei recurente,eczemei;
-intoleranta la lactoza,determina reducerea dau disparitia lactazei intestinale[2] producand disconfort digestiv,meteorism[3], dispnee[4][5]

Profesorul de pediatrie Ciofu[6],in cartea de rezidentiat la medicina, spune despre lapte:
- “nou nascutul alimentat cu lapte de vaca,dezvolta convulsii hipo-calcemice de cauza nutritionala, mai ales datorita raportului Ca/P( exces relativ de P din acesta” ( pag 26 )
-“....laptele de vaca care contine cantitati mici de vitamina D si un raport inadecvat Ca/P este considerat un aliment rahitigen.” ( pag28 )
-“Prin laptele de femeie se pot transmite antigene alimentare[7](proteinele laptelui de vaca,proteinele din ou) in cantitati masurabile,suficiente pentru sensibilizare[8]”(pag 31)
-“Laptele de vaca nu este considerat un aliment acceptabil in alimentatia sugarului sub un an,in conceptia actuala,care tine cont de rigorile dietetice ale pediatriei moderne”(pag 38)

Un profesor universitar din S.U.A. spune:[9]

Americanii beau mai mult lapte decat oricine altcineva in lume, dar au totodata cea mai inalta rata de aparitie a afectiunilor osoase.Evident, laptele nu ajuta!Proteinele si Fosforul aflate in cantitate mare in laptele de vaca, fac ca organismul sa PIARDA mai mult Calciu decat castiga”(pag 98)

Alegerea va apartine,doriti sa consumati lapte si produse lactate,sunteti liberi sa o faceti.Scriind acest material,nu am avut intentia sa sperii pe nimeni si nici sa determin pe cineva sa renunte la lactate.Fiecare om e liber sa decida ce este bine si ce nu este bine sa faca pentru viata lui.Important este sa fim informati din surse stiintifice si credibile, si sa nu ne lasam manipulati de reclame care promoveaza interese economice.Cititi cu atentie etichetele fiecarui produs cumparat si incercati treptat sa inlocuiti obiceiurile alimentare paguboase pentru sanatate,cu altele noi, care sa va asigure sanatate fizica si emotionala in anii ce vor veni.Nu uitati ca prin obiceiurile noastre,decidem starea sanatatii copiilor nostri,care ne vor copia in tot ceea ce facem.De dragul lor ar fi bine, sa ne informam,sa pastram ce este bun in stilul nostru de viata si sa corectam ceea ce e de corectat.Sincer sper sa nu aveti prea multe de corectat!Incercati sa aveti o viata echilibrata in armonie cu natura si cu divinul din voi.





Surse bibliografice de informare:

Dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II, Studiul China, Ed. Paperback, 2006
Alimentatie Inteligenta/Emil Radulescu/2003
Max Gerson, O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave,Ed. For You,Bucuresti,2005
Ernest Gunther,Hrana Vie,o speranta pentru fiecare , Ed.Adevar Divin,2011
Robert Morse,Sa traim sanatos fara toxine,Ed. Paralela 45, 2009
Rudolf Breuss,Tratamentul total al cancerului,Ed Anandakali,Sibiu,1999
Chase Ravel, Medicamente miraculoase, pe care nu le cunoașteți încă, Ed. Elit
W. C. Willett, Department of Nutrition, Harvard School of Public Health, in theBoston Globe, June 8, 1999.
RobertYoung, Miracolul PH, Ed. Paralela 45, 2005
Dr.Calin Marginean, Calciul si produsele lactate, Prezentari medicale,Piatra-Neamt,2007
Aileen Ludincton,Hans Diehl,Tablete De Stil De Viata,Ed.Viata si Sanatate,2004
Val Botiu, “Puericultura”,litoUMF Timisoara,1993
E.Ciofu si C.Ciofu,”Esentialul in Pediatrie”, ed 2,Ed. Almateea 2002.







[1] Picaturi izolate de sange in scaun
[2] Enzima care ajuta la digestia laptelui
[3] balonare
[4] Tulburari respiratorii cauzate de insuficiente cardiace
[5] Val Botiu, “Puericultura”,litoUMF Timisoara,1993,pag 189
[6] E.Ciofu si C.Ciofu,”Esentialul in Pediatrie”, ed 2,Ed. Almateea 2002.
[7] Substante care genereaza alergii
[8] Care determina ulterior alergii
[9] Chase Ravel, “Medicamentele miraculoase pe care nu le cunoastem inca”, Ed.Elit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu