Ce trebuie sa stii despre cancer



„Nu există boli incurabile, ci numai oameni incurabili.”
Se estimeaza ca pana in anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauza de deces pe plan mondial. Momentan este a doua cauza de deces, insa in Romania, de peste 10 ani, este prima cauza de deces. La fiecare 3 secunde pe planeta moare o persoana din cauza cancerului.Una din cinci persoane risca pe parcusul vietii sa faca cancer.
Ce inseamna cancerul
In corpurile noastre in fiecare zi se formeaza, intre 1000 si 10000 de celule canceroase. Daca mai mult de 4 luni apararea corpului este scazuta, celulele canceroase incep sa se inmulteasca.Un mm de tumora inseamna cateva milioane de celule canceroase.Cancerul poate fi descoperit prin ecografie, mai putin prin radiografie, abia cand tumora are minim 1,5-2 mm. Celula canceroasa nu este ca celelalte celulele ale corpului,ea este interesata doar de propria dezvoltare. Isi atrage vase si nervi ca sa se dezvolte si secatuieste organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide si poate sa determine chiar moartea organismului.
Ce manifestari ne pot duce cu gandul la cancer

Următoarele  semnale de avertisment trebuie luate în considerare:
1. Noduli palpabili sau duri, în special la sân.
2. Modificări ciudate ale sfârcurilor sau semnelor din naştere (aluniţelor).
3. Schimbări continue în funcţionarea intestinelor sau a vezicii urinare.
4. Dureri persistente de gât sau tuse.
5. Dificultăţi în înghiţire;
6. Sângerări persistente, sau scurgeri de la nivelul oricărui orificiu al corpului. De asemenea, sângerările în afara menstruaţiei normale.
7. Răni care nu se vindecă.
8. Umflături care nu se mai retrag.
9. Scăderi nejustificate în greutate
10. Tulburari de urinat, de defecatie, de tranzit intestinal
11.Diverse manifestari renale.
Nici unul dintre aceste „semnale” nu înseamnă în mod necesar cancer. Este foarte probabil ca schimbările să fie rezultatul altor boli care apar mult mai frecvent. Dacă se observă oricare dintre aceste semnale atunci este bine sa consultati de urgenta medicul iar ca o măsură preventivă, este bine să urmati o cura de detoxificare,bazata pe sucuri de legume si fructe,evitand cu orice chip orice rodus de origine animala, si asta cât mai curând posibil.
In tumorile canceroase:
1. Nivelul antioxidant al sangelui este extrem de scazut(poate fi crescut prin sucuri de fructe si legume).
2. Orice persoana vegetariana totala crudivora si normo-ponderala nu face cance
r.
3. Orice aliment care induce aciditate in corp poate in timp sa genereze cancer. Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic. Corpurile noastre au fost create sa functioneze in mediu bazic. Orice aliment care introduce aciditate in corp (orice aliment de origine animala, muraturile, otetul, dulciurile concentrate, painea alba, fructele nematurate, orice aliment acru) produce cancer. Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic. Alcoolul genereaza aciditate in corp.
4. Un factor major de protectie este apa saracita in deuteriu. Toate produsele de origine animala concentreaza deuteriu. Sucurile naturale de fructe si legume nu contin deuteriu.
Consumati zilnic sucuri naturale de fructe si legume si veti avea aveti astfel o protectie excelenta contra cancerului, ajuta si la  la mentinerea tineretii pielii.
Exista in anumite plante si substante care distrug tumora si vasele care alimenteaza tumora:
-Soia are 2 substante care distrug vasele care alimenteaza tumora;
-fructele si legumele de culoare negra;
-uleiul de in;
-varza distruge vasele care alimenteaza tumora- DECI consumati-le zilnic!
Exista 3 alimente care distrug stratul protector de fibrina(stratul cu care se protejeaza celulele canceroase pentru a nu fi recunoscute de sistemul imunitar) al tumorii: kiwi, ananas, papaya
Factori declansatori:
-fumatul (30%)
-sedentarismul (>30%)
-alimentatia (30%)
-stresul (9%)
Tot ce se prajeste devine cancerigen si sensibilizant respirator.Afumaturile,traficul intens auto pot fi factori declansatori.Corpul nostru functioneaza doar in mediu bazic.Orice aliment de origine vegetala induce bazicitate in corp, orice aliment de origine animala induce aciditate in corp.Cancerul nu se dezvolta in mediu bazic.In produsele lactate exista o anumita proteina numita cazeina. Acesta este cel mai acidifiant produs de origine animala.In plus,produsele lactate contin factor de crestere(deci crestere si pentru celulele canceroase).
Cauzele aparitiei cancerului
Depasirea greutatatii corporale-fiecare kg in plus peste greutatea normala inseamna 1 trimestru in minus de viata.
Dulciurile concentrate (zahar, miere, bomboane, prajitura, torturi, compoturi, ciocolata) scad imunitatea generala. Mierea este un produs excelent dar se va consuma cu moderatie.Aceste dulciuri concentrate, consuma din vitaminele si mineralele organismului si practic dau o stare cronica de deficit de minerale si vitamine, induc aciditate si pe acest fond poate sa apara cancerul.
Sarea in exces – ar trebui sa consumam cel mult 2- 2,5 grame pe zi.Reducerea cantitatii de sare scade si pofta de mancare. Sarea in exces duce la pierderea de calciu.
Grasimile. Grasimile saturate sau cele solide la temperatura camerei cresc mult riscul de cancer de san la femei si de prostata la barbati.
Guma de mestecat este cauciuc impregnat cu cel putin 10 E-uri, cel putin 3 dintre ele sunt cancerigene.
Muraturile induc aciditate in corp si prin fermentare genereaza principala substanta pro-alergica- HISTAMINA-care genereaza substante cancerigene.
Stresul. O perioada de stres mai mare de 3 luni,poate genera cancer.
Alte cauze:
Alcoolismul cronic, bauturile racoritoare la sticla de plastic, expunerea la radiatii( radiografii), tacamurile din aluminiu, aspirina ca si conservant, expunerea la soare( intre orele 12,00- 16,30)
Cum ne putem proteja eficient impotriva cancerului

- facand  zilnic exercitii fizice- prin acesta, la nivelul ficatului se produc 3 enzime de baza anticancer.
- consumand sucurui naturale de legume si fructe.Sucurile reprezintă o sursă bogată de minerale. S-a demonstrat că metabolismul mineralelor este perturbat la nivel celular în timpul dezvoltării cancerului. Mineralele din sucuri au o influenţă compensatorie favorabilă. În timpul acestui tratament este, desigur, extrem de important să păstraţi intestinele şi tractul urinar curate prin evacuări regulate, astfel încât deşeurile să nu rămână prea mult şi astfel să otrăvească organismul.
-band ceaiuri Activitatea sistemului excretor este stimulată prin combinarea de ceaiuri: năprasnicul stimulează rinichii, îndepărtează şi elimină toxinele; salvia are un efect antiinflamator; iar gălbenelele intensifică oxigenarea celulelor sanguine.
- treceti treptat la o alimentatie corecta.Incercati sa scapati treptat de obiceiurile alimentare paguboase.
- consumand suficienta apa- ajuta la eliminarea deseurilor toxice de metabolism
- dormind intre 8-9 ore, dar sa ne culcam cel tarziu la ora 23,00( intr orele22-2 noaptea,creierul secreta melatonina,hormonul tineretii).
- mentinand greutatea corporala in valori normale.
- alaptarea la san, manifestarea iubirii in familie conduce la eliberarea de substante anticancerigene( cuvinte de apreciere )
-consumati alimente cu forta mare impotriva cancerului:alimente galbene( morcovi, ardei, lamai, pepene,etc), alimente rosii( sfecla rosie, licopenul-in tomate- prin fierbere sporeste licopenul- consumat ori inainte, ori dupa, putin ulei pentru ca acesta se absoarbe bine in mediu lipidic), alimente inchise la culoare(RESVERATROL- de 100-150 de ori mai puternic decat colorantul galben): mure, dude, coacaze, dar si varza de bruxelles, fructe si legume de culori cat mai intense.
SPIRULINA, SOIA, TOMATE, USTUROI, GREPFRUIT ROZ, CASTRAVETI, USTUROI, SUC DE VARZA ROSIE- ALIMENTE PRINCPALE ANTICANCER.
-consumati alimente care contin zinc, cupru si mangan: NUCA- stimuleaza productia de enzima anticancer. Aceasta scade dupa varsta de 35 de ani. Nucile se pot consuma la masa de dimineata, zilnic. Pudra de orz verde are cantitati mari de enzima anticancer.
-Decoctul de salvie: face bine intestinului gros si stomacului.
- nu consumati mâncare reîncălzită este lipsită de valoare, chiar dăunătoare(să-ţi fie foame este un semn că anumite celule au murit. Acestea sunt înnoite rapid prin hrană proaspătă. Dar, dacă cineva mănâncă hrană reîncălzită, lipsită de vitamine, aceste celule nu pot fi înlocuite. Alimentele reîncălzite sunt nu doar nefolositoare, ci chiar dăunătoare).Hrana reîncălzită este fără valoare. Este greu digerabilă, indigestă, nu conţine nutrienţi, cum ar fi vitamine şi minerale. Această mâncare poate umple un gol în stomacul vostru, dar nu va contribui la o bună stare de sănătate.Nu uitaţi: Evitaţi să mâncaţi mâncare reîncălzită!
Terapia anticancer
Sarcina ideală a terapiei cancerului este de a restabili funcţia sistemului de oxidare din întregul organism. Această sarcină este, bineînţeles, dificil de îndeplinit. Ea implică următoarele:
1) detoxifierea întregului organism,
2) furnizarea mineralelor esenţiale,
3) adausul continuu de enzime oxidante, atât timp cât ele nu sunt reactivate sau sintetizate de organism (sub forma sucului de legume si fructe), ceea ce va crea în organism o condiţie normală a sistemului oxidant, la care celulele maligne cu sistem fermentativ nu se pot adapta.
In domeniul nutriţiei, observaţii de secole au arătat că oamenii care trăiesc în concordanţă cu natura - pentru care plantele, animalele şi fiinţele umane reprezintă fragmente ale ciclului etern al naturii - nu fac cancer.Dimpotrivă, oamenii care acceptă în mare măsură genul modern de nutriţie, se îmbolnăvesc, într-un timp relativ scurt, de boli degenerative, inclusiv de cancer.In istoria medicinii, poporul cel mai bine cunoscut ca nefiind bolnav de cancer a fost poporul hunza, care trăia pe versanţii muntelui Himalaia şi care folosea numai hrana cultivată în propria ţară şi fertilizată cu îngrăşământ natural. Importul de hrană era interzis.Asemănătoare este istoria etiopienilor, care au şi ei o agricultură naturală şi ale căror obiceiuri de viaţă par să demonstreze că acest tip de agricultură îi fereşte pe oameni de cancer şi de majoritatea bolilor degenerative.Prejudiciul adus de civilizaţia modernă în vieţile noastre începe cu solul, fertilizarea lui artificială conducând la înlocuirea conţinutului normal de minerale şi la schimbări în flora microbiana. In consecinţă, au loc frecvente eroziuni ale terenului arabil. Aceste schimbări produc iniţial îmbolnăvirea plantelor - iar, mai târziu, degenerarea lor. Răspândirea substanţelor toxice (erbicide,insecticide) creşte gradul de otrăvire a solului – aceste otrăvuri fiind transferate plantelor şi fructelor.Din acestea şi din multe alte observaţii trebuie să tragem concluzia că solul şi tot ceea ce creşte în el nu sunt ceva depărtat de noi, ci trebuie privite ca metabolismul nostru extern, care produce substanţele pentru metabolismul nostru intern. Prin urmare, solul trebuie îngrijit cum se cuvine şi nu otrăvit sau degradat, întrucât aceste schimbări vor duce la înmulţirea rapidă a bolilor degenerative grave, la oameni şi la animale. Solul necesită o activitate ciclică naturală, alternând perioade de cultivare cu perioade de repaus şi de fertilizare naturală, fiind necesară refacerea substanţelor consumate. Aceasta este cea mai bună protecţie împotriva eroziunii,menţinând totodată flora microbiană, productivitatea şi viaţa solului. Hrana vegetariană, plantată şi cultivată astfel,trebuie consumată parţial crudă şi cât mai proaspătă, deoarece „viaţa generează viaţă". Semnificative sunt rapoartele despre eschimoşi, care fac boli degenerative şi cancer numai în acele zone ale ţării în care s-a introdus şi acceptat hrana conservată şi nutriţia nenaturală.Tratamentul trebuie să pătrundă în profunzime. Când metabolismul general este corectat, putem influenţa prin el funcţionarea retrospectivă a tuturor celorlalte organe, ţesuturi si celule. Tratamentul trebuie să îndeplinească două condiţii fundamentale.Prima condiţie este detoxifierea întregului organism,
care trebuie să se desfăşoare pe o perioadă lungă de timp, până când toate tumorile vor fi absorbite, iar organele esenţiale, vitale, ale organismului vor fi restabilite, putând astfel să preia, ele însele, importanta „funcţie de curăţare". Dacă această curăţare nu este efectuată la nivelul necesar, întregul organism devine victima unei intoxicări continue, în creştere, cu consecinţe catastrofale (coma hepatică), în al doilea rând, întreg tractul digestiv trebuie restabilit simultan: odată cu refacerea tractului digestiv, funcţiile secretorii cele mai importante se vor reface la fel de bine ca motilitatea si circulaţia,reglate de sistemul nervos visceral, în acest mod, putem activa în organism, odată cu celelalte funcţii, şi capacitatea de apărare, imunitatea si puterea de vindecare. Ideea de bază trebuie menţinută şi anume,că această capacitate de apărare şi vindecare este o parte esenţială a întregului organism şi trebuie refăcută, oricare ar fi organul sau organele implicate, sau oricare ar fi cauza malignităţii. Repet: în general, recuperarea dintr-o malignitate reprezintă recuperarea întregului organism dintro formă de degenerare.
Cazuri speciale
Cancer de colon:apare la persoanele preponderant consumatoare de produse de origine animala.O persoana constipata are risc de peste 70% sa faca cancer de colon, o persoana care deja si-a depasit greutatea corporala cu peste 20% are de 1,5 ori risc mai mare de a dezvolta cancer de intestinul gros la barbati si de 2 ori mai mare la femei. Frecventa cancerului colo-rectal creste cu 4% la fiecare 2 cm de circumferinta abdominala in plus. Cand o persoana este depistata cu diabet zaharat, primul lucrare care trebuie sa-l faca este colonoscopia. Diabetul se asociaza ca cresterea freceventei cancerului de colon.
Cancer de prostata: pentru a preveni consumti tomate, evitati grasimile saturate, lactatele, consumati surse majore de zinc: nuci, castane, etc.
Cancer de vezica urinara: cauza- consumul de cafea, cola
Cancerul cervical( zona genitala feminine): de consumat vitamina D, E, SELENIU.
Cancerul de pancreas: Scaderea in greutate la o persoana care are glicemia normala,poate arata un cancer pancreatic.(fasolea e recomandata).
Cancerul de plaman: de consumat morcov, tomate.
Cancer de stomac: consumati multe fructe, unele condimente( ardeiul iute- in unele cazuri- cu multa moderatie)
Cancerul osos poate da probleme de tratament.
Oasele asa au fost prevazute, cu vase de sange extrem de subtiri. Daca si modul de viata este nesanatos atunci vasele sunt si infundate.
Cancerul de san este mai frecvent la persoanele obeze.O scadere cu 10% a greutatii determina reducerea riscului cu 50% de a face cancer de san, in special la femei.Cu cat vom consuma mai multe grasimi solide la temperatura camerei (unt, untura, margarina, seu, slanina, nuca de cocs, avocado) cu atat creste riscul de a face cancer de san la femei si cancer de prostata la barbati.
O persoana vindecata de cancer va ramane pe viata dupa ce s-a vindecat cu dieta vegetariana totala 50-70% fiert, restul crud. Ea poate recadea oricand in stadiu final de boala. Celula canceroasa exista in corpurile noastre, dar se activeaza doar cand noi o alimentam.Cancerul nu este o fatalitate. El apare din cauza modului de viata gresit.
Sfaturi
Realizaţi suficiente exerciţii fizice.
Respiraţi profund şi cu forţă aer proaspăt, curat.
Evitaţi aerul stătut, poluat.
Nu fumaţi.
Alegeţi hrana naturală, proaspătă, bogată în vitamine.
Evitaţi mâncatul peste măsură
Despre ceaiul de salvie
Puneţi o linguriţă de salvie uscată la o jumătate de litru de apă fiartă şi lăsaţi-o să fiarbă la foc mic, 3 minute. Apoi o luaţi de pe foc,o strecurati şi o puneţi într-o cană.Salvia conţine o largă gamă de uleiuri esenţiale care nu trebuie să fie prezente în ceaiul de băut. Astfel, ele sunt eliminate în exact 3 minute prin evaporare, în timpul fierberii, în acel moment fiind eliberată o enzimă activă care este foarte importantă pentru toate glandele, măduva spinării şi discuri.
Am considerat ceaiul de salvie ca fiind cel mai important dintre toate ceaiurile; el ar trebui să fie băut întreaga viaţă. Nu degeaba un om de ştiinţă roman a scris: „De ce să mori, când salvia creşte în grădina ta?” Prin aceasta el înţelegea, desigur, “de ce să mori tânăr ?”. Oamenii care beau zilnic ceai de salvie nu suferă niciodată de constipaţie. Din aceste motive trebuie să beţi ceai de salvie în fiecare zi, toată viaţa. Dacă veţi proceda astfel, foarte rar vă veţi mai îmbolnăvi.


Surse bibliografice de informare:

Dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II, Studiul China, Ed. Paperback, 2006
Alimentatie Inteligenta/Emil Radulescu/2003
Max Gerson, O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave,Ed. For You,Bucuresti,2005
Ernest Gunther,Hrana Vie,o speranta pentru fiecare , Ed.Adevar Divin,2011
Robert Morse,Sa traim sanatos fara toxine,Ed. Paralela 45, 2009
Rudolf Breuss,Tratamentul total al cancerului,Ed Anandakali,Sibiu,1999
Chase Ravel, Medicamente miraculoase, pe care nu le cunoașteți încă, Ed. Elit
Robert Young, Miracolul PH, Ed. Paralela 45, 2005
Dr.Calin Marginean, Cancerul,fatalitate sau vina personala, Prezentari medicale,Piatra-Neamt,2007
Aileen Ludincton,Hans Diehl,Tablete De Stil De Viata,Ed.Viata si Sanatate,2004


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu