Afirmatii pentru vindecarea ta interioara



Afirmatia este o propozitie sau o fraza pe care o folosim in a descrie mental sau verbal ceea ce suntem sau nu suntem, ce avem sau nu avem, ceea ce credem sau nu credem, ceea ce facem sau nu facem.Pana la urma noi ne cream singuri realitatea folosindu-ne de afirmatii iar scopul meu aici este acela de a te invita sa privesti in viata ta si sa depistezi ce fel de afirmatii folosesti pentru a-ti crea realitatea de zi cu zi… Te simti si esti prosper? Traiesti in abundenta? Traiesti in iubire si bucurie in fiecare clipa? Traiesti in prezent fara nici o durere a trecutului tau? Traiesti in armonie cu tine insuti si cu restul lumii? Simti ca munca ta o faci cu iubire astfel ca tu creezi prin ea? Daca raspunsul este nu, atunci te rog permitet-ti sa te bucuri de viata si de prosperitatea care iti sta la dispozitie, imbunatateste-ti viata pornind de la afirmatii, foloseste afirmatii pozitive…
Dar pana la afirmatii, este necesar sa vrei sa schimbi ceva in viata ta, sa o faci mai buna si schimbarea o poti face foarte usor atunci cand intelegi si accepti ca:
- Fiecare dintre noi este complet responsabil de propriile experiente
- Fiecare gand al tau iti creeaza viitorul
- Este necesar csa iti rezolvi schemele mentale distructive ale resentimentului, ale criticii, al vinovatiei si urii fata de sine.Tote acestea sunt doar ganduri iar gadurile pot fi schimbate
- Este necesar sa lasi la locul lui trecutul, sa ierti tot, sa-i ierti pe cei care ti-au gresit si mai ales sa te ierti pe tine
- Cheile pentru schimbarile pozitive sunt aprobarea si acceptarea de sine in prezent
- Puterea apartine indubitabil momentul prezent, al eternului ACUM
Acum, dupa ce intelegi si accepti toate cele mentionate mai sus dar si altele care vin din intelepciunea ta interioara, mergi catre intreaga filozofie a lui Louise Hay, in vindecare, ce se bazeaza pe 9 puncte cheie carora le corespunde 9 afirmatii.
1. Ceea ce dai aceea si primesti sau altfel spus ceea ce semeni aceea vei culege. Adica, gandurile,cuvintele si faptele tale, fie ele constiente sau nu, constructive sau nu, curate sau nu, etc, sunt ceea ce semeni si tot ceea ce semeni vei si culege adica daca semeni flori, veim culege flori ( ganduri, cuvinte, fapte pozitive ), daca semeni buruieni, vei culege buruieni ( ganduri, cuvinte, fapte negative ). Acestui concept ii corespunde afirmatia:Eu dau iubire si bucurie si le gasesc oriunde, mi se intorc la fel!
2. Ceea ce tu gandesti despre tine si despre viata ta, devine real pentru tine. Aici cred ca nu mai sunt necesare explicatiile caci daca iti permiti sa fii sincer, sa te uiti la ce ai facut din viata ta, vei observa cu usurinta ca ti se intampla exact ceea ce crezi, te comporti exact cum crezi tu ca esti, etc. Dar, am o veste buna, asta se poate schimba folosind o afirmatie pozitiva : Eu cred ca sunt perfect/a si ca viata este bucurie! O mentiune aici : fiinta umana este perfecta insa comportamentul si atitudinea nu sunt inefabile, pot fi gresite dar greselile sunt menite sa ne invete ceea ce nu inseamna ca nu suntem perfecti ca fiinte umane
3. Gandurile tale sunt creative, bunaoara, tot ceea ce a existat vreodata si tot ceea ce exista, a fost precedat de gand, iar afirmatia pozitiva pentru a crea cu adeavarat este : Eu creez cu iubire o lume minunata!
4. Tu meriti sa fii iubit/a, ma refer la iubire la modul general. Si de ce am merita sa fim iubiti? Pai de ce isi iubeste mama copilul? Are vreun motiv? Nu…il iubeste doar pentru ca exista si este copilul ei?Da. Alt motiv este ca e suficient ca exist…si nu este? Nu este suficient ca am trecut prin chinurile nasterii, ca mi-am lasat lumea angelica/non fizica pentru a ma incarna pe pamant si a-mi aduce lumina/informatia aici? Ciresul cand iti da din roadele lui te intreaba ce esti, cati bani ai, ce ai facut in viata?….nu, pur si simplu iti da fructul lui cu iubire si acceptarea a ceea ce esti, nu te intreaba nici raul cand te primeste sa te scalzi si sa innoti in el, nici marea, nici ploaia cand iti uda pamantul nici toamna cand iti ofera coloritul superb nu iti zice…aaa tu nu meriti sa ma vezi…nu, esti liber sa alegi daca privesti spectacolul sau nu dar nu esti conditionat cu nimic. Sper ca te-am convins ca meriti toata iubirea din lume si daca nu, afirmatia ce urmeaza sigur o va face : Eu merit sa fiu iubit/a pur si simplu pentru ca exist!
5. Autoaprobarea si autoacceptarea sunt puncte cheie pentru schimbarile pozitive caci atata timp cat nu te accepti asa cum esti si nu ne iubesti si nu te pretuiesti nici abundenta nu va veni la tine si nici armonia caci ce sa caute ele acolo unde nu este iubire si acceptare.Pentru acest punct avem doua afirmatii : Eu ma iubesc si ma accept asa cum sunt! Eu ma iubesc si ma aprob si ma schimb usor!
6. Lasa in urma trecutul si iarta orice!!! Este imperios necesara iertarea trecutului si uitarea lui caci altfel nu mergi inainte. Dar ce este trecutul care nu ne lasa in pace? Sunt umbre ale greselilor, ale ranilor provocate de altii, ale copilariei dureroase, orice ar fi ele, aceste umbre, te blocheaza de la a fi pe deplin fercit/a, a te bucura de viata si de ceea ce iti poate oferi. Si ce se intampla prin iertarea tuturor momentelor dureroase ( si sugerez ca mai inainte de toate sa faci acest pas, sa ierti tot ce este de iertat ), se intampla ca umbra dispare si lasa loc luminii sa curga si sa umple acel loc si atunci lumina atrage lumina, energia va circula libera, abundenta, propseritatea si armonia la fel, caci lumina este suportul lor firesc, in lumina se simt la ele acasa. Iar afirmatia pozitiva este : Eu traiesc in prezent si cu usurinta las sa treaca durerile trecutului!
7. Iertarea lasa loc  iubirii sa iti inunde viata, nu doar luminii si oare nu este iubirea suportul fiintei umane? Nu este iubirea cea care iti da aripi si te face sa te simti in siguranta? Ca este iubirea de parinti, ca este iubirea de prieteni sau de iubiti tot iubire este si efectul este acelasi. De aceea avem cu totii nevoie de iubire dar cum sa o primim daca noi avem inimile inchise de rani, frustrari, iubiri neimplinite, credinte limitative, etc?! Nu se poate sa avem iubire pana cand nu ne deschidem inima si dam noi iubire. Iertarea si iubirea merg mana in mana, pana nu ierti nu iti poti deschide inima, nu poti iubi si astfel nu ai cum sa primesti daca nu dai….iubirea si nu numai, tot ceea ce porneste din fiinta ta este ca o reflectie…tot ceea ce reflecti in lume iti vine inapoi iar afirmatia este : Usa inimiii mele este complet deschisa iar eu sunt in siguranta!
8. Tot iubirea…este cea mai puternica forta care vindeca si spun asta nu doar bazata pe informatii mistice dar si in baza faptului ca inclusiv domeniul mediacal recunoaste(in sfarsit!) si a marcat faptul ca atunci cand omul este seren, plin de iubire, nu se imbolnaveste niciodata iar pacietii care sunt incojurati de iubirea familiei se vindeca mult mai repede…de ce? Simplu, pentru ca sistemul imunitar este la nivel normal deci isi face treaba…am putea concluziona ca suntem canale prin care iubirea curge? Poti afirma cu tarie : Eu sunt un puternic canal de iubire care vindeca!
9. In final decide ca vrei astfel spune : Eu vreau sa experimentez toate bucuriile vietii. Viata ma iubeste. Eu sunt in siguranta!
Cum sa te folosesti de aceste afirmatii ?
Timp de cel putin 28 de zile, in fata oglinzii dimineata si seara le rostesti cu voce tare, fiecare afirmatie de 3 ori consecutiv, calm, incet, respirand adanc.
Sigur ca poti fi creativ si le mai poti modifica sau mai poti adauga si altele, fara nici o restrictie
Si,nu uita ca vindecandu-te pe tine aduci vindecare familiei, cercului in care te invarti, si nu in ultimul rand Mamei Pamant caci fiecare gand negativ, fiecare cuvant de ura, fiecare resentiment afecteaza mediul tau inconjurator dar si planeta caci este o energie pe care o descarci chiar in Mama Pamant.
Viata este Sacra, Planeta este Sacra, TU esti parte din toate astea deci esti Sacru!

Surse bibliografice de informare:
Louise L Hay, Afirmatii Pozittive,Ed. Adevar Divin,2011
Louise L Hay,Poti Sa-ti Vindeci Viata,Ed. Adevar Divin,2010.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu