Ce trebuie sa facem pentru a ne proteja Vederea

Pentru cei care lucreaza multe ore la calculator,pentru vindecarea cat si pentru prevenirea afectiunilor oculare si nu numai, recomand suplimente alimentare de Luteina si Zeaxantina, alaturi de o dieta alimentara bogata in surse de luteina,zeaxantina,acizi grasi omega 3,vitamina E,rezveratrol.Toate acestea asigura si o protectie puternica anticancer.O lectie importanta pe care ar trebui sa o inveti incepand din acest moment este cea a PREVENTIEI.Este mult mai simplu sa previi aparitia diverselor afectiuni,decat sa tratezi cand de multe ori raul e facut si greu de remediat.Cine doreste sa fie sanatos pana in ultima clipa a vietii in aceasta lume,isi gaseste timp sa se informeze si sa faca schimbari in propriul stil de viata.Inca de mici suntem bombardati cu informatii false pe care inconstient le preluam si le aplicam in viata de adult.Cel mai mare rau pe care ni-l putem face singuri este acela de a accepta ca e normal sa fii bolnav odata ce ai ajuns la o anumita varsta.Daca mama sau tata are diabet sau hipertensiune,e normal sa fac si eu, ca se mosteneste,nu???E adevarat ca exista o anumita componenta genetica dar care se activeaza in urma unui stil de viata gresit.SE MOSTENESTE STILUL DE VIATA, care determina aparitia afectiunilor.Cu un stil de viata corect putem avea o viata fara boli care ne asigura o existenta linistita,prospera si linistea sufleteasca de care avem nevoie.Cine e bolnav,incalca legile biologice si legile Universului,prin lipsa de informare si dezinteres pentru binele personal si al familiei sale.Marea majoritate a oamenilor aleg o cale simpla,daca ma doare ceva iau o
pastila,imi trece simptomul dar cauza ramane.Invatati sa traiti,investiti timp in informarea voastra din surse credibile si nu veti mai trece niciodata pragul farmaciilor.Cred ca nu e cazul sa va reamintesc ca orice medicament de sinteza nu trece neobservat,ca efect secundar in organism suprasolicitand si in timp afectand grav ficatul-uzina organismului,pancreasul,rinichii si  numai.Vrei sa fii sanatos sau bolnav??? Alegerea iti apartine,totul depinde de tine.Nu uita ca boala nu e o fatalitate ci este vina ta,a stilului tau de viata si a modului in care gandesti si actionezi.Gaseste timp si informeazate,e spre binele tau si a celor dragi tie.
Atat pentru prevenirea cat si tratare diverselor afectiuni oculare si nu numai,va recomand suplimentul alimentar urmator:

Capsule Luteina 6mg + Zeaxantina

Luteina si Zeaxantina sunt substante puternic antioxidante din familia carotenoidelor. Carotenoidele scad riscul de cataracta si degenerare maculara datorate varstei sau factorilor poluanti, dar actioneaza si ca agenti anticancerigeni.
Mod de administrare:
Ca supliment alimentar, 1 capsula gelatinoasa zilnic, luata cu apa, de preferat in timpul mesei( timp de 60 de zile).
LUTEINA
Luteina( alături de zeaxantină),este un antioxidant natural,care oferă protecţie retinei împotriva radiaţiilor luminoase care o pot afecta şi distruge,cu consecinţe catastrofale care pot afecta vederea pâna la orbire.Luteina(alături de zeaxantină) este o substanţă specifică ochiului,nu se poate sintetiza in organism şi trebuie adusă prin aport alimentar.
Luteina este antioxidantul capabil să lupte cu radicalii liberi,care la nivelul ochiului ar putea da degenerescenta maculara şi cataractă.Rolul luteinei şi a zeaxantinei este de a filtra componenta albastră a luminii solare sau artificiale,pe care ochiul până la retină nu este capabil sa-l porească.Componenta albastră din razele de lumină şi radiaţiile UV in exces sunt deosebit de dăunătoare retinei,pe care o pot distruge ireversibil.O multitudine de studii efectuate in ultimii ani,au evidenţiat rolul determinant al luteinei in buna funcţionare a retinei şi a ochiului in general.Rezultă deci importanţa deosebită a alimentaţiei in funcţionarea optima a ochiului.
Proprietaţile luteinei (alături de zeaxantină)
-Protejează vederea împotriva degenerescenţei maculare şi cataractei.Pentru a avea o vedere optimă,aduceti prin aport alimentar alături de luteină şi surse de acizi graşi omega 3 ( recomandarea mea este consumul uleiului de in-vezi articol despre uleiul de in ).Există studii care au demonstrat că o alimentaţie corectă care include surse de luteină, vitamina E, şi rezveratrol,previne şi întârzie apariţia cataractei şi protejează ochiul.
-Protejează inima  (surse  de luteină + surse de vitamina C);
-protejează creierul;
-protejează pielea-studiile au evidenţiat că suplimentarea zilnică cu 10mg de luteină duce la creşterea hidratării pielii cu peste 30% şi la creşterea elasticitaţii acesteia
-protejează plămânii-studiile au evidenţiat că luteina ajută la refacerea ţesuturilor in special după abandonarea fumatului.La fumători, luteina micşorează stresul oxidativ al componentelor toxice din fumul de ţigară.Deci fumătorii trebuie să-şi completeze zilnic dieta cu alimente bogate in acest antioxidant.
-menţine articulaţiile sănătoase-studiile au demonstrat că luteina consumată frecvent,este un sprijin in evitarea îmbătrânirii articulaţiilor.Pentru articulaţii sănătoase recomand mişcare,alimentaţie sănătoasă,atitudine pozitivă alături de surse de luteină.
-poate fi folosită in profilaxia sau tratarea cancerelor alături de alţi antioxidanţi.
Cantitatea de luteină din alimente( in micrograme/100g )
-nap 18.000
-spanac fiert 12.000
-spanc crud 1.800
-mazare 2500
-dovlecel 2125
-broccoli 1100-1700
-varza bruxelles 1590
-salata verde 1200-1300
-nuci 1200
-morcov fiert 1100
-fasole verde fiarta 800
-ou 150
-porumb 644
-kiwi 120
 Doza recomandata
-3mg/zi doza minim recomandata;
-6mg/zi pentru un consum terapeutic;
-10-20mg/zi in degenerescenta maculara;
-10mg/zi in probleme de nutritie si pentru protectia pielii.
Alte surse de luteină : loboda, dovleacul galben, rubarba, praz, vegetale verzi şi orice fruct sau legumă care are culori intense.
Luteina poate fi utilizata cu rezultate bune in pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului de prostata. Efectul luteinei este amplificat de licopen  cu consecinte deosebite in ce priveste scaderea colesterolului sangvin si incetinirea sau stoparea degenerarii maculare.
ZEAXANTINA
Are culoarea galbenă si alaturi de luteina asigura o protectie deosebita ochiului.
Cantitatea de zeaxantina din alimente( in micrograme/100g)
-porumb dulce fiert 530;
-spanac 180-330;
-varza fiarta 266;
-salata verde 187;
-mandarine 142.
Dupa cum putem observa din tabele,biodisponibilitatea luteinei si zeaxantinei este mai mare la legumele fierte.
Alte surse de yeaxantină: ardeii roşii, mango, portocale, spanac, gălbenuşul de ou (şi-n general acolo unde există şi beta-carotenul).
Luteina si zeaxantina se găsesc împreuna in alimente,diferă doar proporţia in care acestea se găsesc.Zeaxantina are roluri asemănătoare luteinei.
Resveratrolul, un colorant polifenolic, este considerat cel mai puternic antioxidant natural cunoscut până acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.Antioxidant inseamna, in primul rand, anticancer, prevenţie si terapie, antiimbătrânire, antiinflamator.
Surse: resveratrolul se gaseste in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru, cum ar fi agude negre, struguri negri( mai ales in pieliţa), sâmburii de struguri negri si albi, vinul roşu, negru, mure, corcoduşe negre, prune de culoare inchisă, coacaze negre, afine, mere inchise la culoare. Legumele bogate in resveratrol sunt ceapa roşie, fasolea neagră si lintea neagră. Varza de Bruxelles, fragii si alunele nu au culoarea neagra, dar conţin resveratrol intr-o cantitate mai mică.
 Proprietăţile resveratrolului:
-îmbunătaţeşte memoria;
-creşte rezistenţa organismului la stres;
-scade nivelul glicemiei;
-echilibrează tensiunea arterială;
-imbunătăţeşte vederea;
-incetineşte procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central;
-are efect antitumoral,încetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le şi oprească.Acţioneaza împotriva oricărui tip de localizare tumorală (sân, ovar, testicul, ficat, stomac);
-stimulează inmulţirea celulelor sănătoase si capacitatea lor de regenerare;
-scade nivelul colesterolului rău si creste nivelul celui bun;
-ajută la scăderea vascozitatii sângelui, imbunataţind astfel circulatia sangelui, arterele ramanand elastice;
-menţine elasticitatea si fermitatea pielii, impiedică imbătrânirea prematură;
-are efecte anti-SIDA, antivirale, antialergice, antibacteriene şi antiinflamatoare;
-măreşte elasticitatea articulaţiilor;
-revine şi combate eficient osteoporoza.
Niciun produs de sinteză  fie capsule ori comprimate, nu va avea, niciodata, efectul pe care-l are substanţa dintr-un produs natural. De aceea, vă recomand consumul regulat de fructe si legume care contin aceasta substanta, ca atare, ori sub forma de suc.

Vitamina E este un puternic antioxidant care protejează celulele organismului de acţiunea daunatoare a radicalilor liberi. Din componenţa vitaminei E fac parte 8 tocoferoii, toţi avand aceleaşi acţiuni fiziologice. Mai activ si mai eficace este însă alfatocoferolul, in funcţie de care se si stabileşte necesarul in vitamina E . Vitamina E intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcţionarii normale a glandelor sexuale si a celor endocrine.
Surse:ulei de germeni de grâu , ulei de floarea soarelui, migdale, ulei de măsline, soia, nuci, germenii de grâu, zmeura, salata, ardei, spanac, piersici , uleiul de cătină, polen, pătrunjel, aloe vera, mazăre, ridiche neagră, seminţele de in, bostan şi de floarea soarelui, roşii, alune, arahide.Toate semintele de orice tip,se consuma neprajite sau germinate.Prin prajire se distrug proprietatile semintelor si in plus se acumuleaza substante toxice,periculoase organismului uman.
Proprietaţi
-protejează organismul de efectele radiaţiilor,smogului;
-grăbeste vindecarea rănilor,arsurilor;
-stimulează circulatia capilară;
-antitumoral;
-stimulează activitatea sistemului nervos central;
-scade tensiunea arteriala.
Necesar zilnic: 20-30 mg.
Factori care generează deficit de vitamine E:medicamentele pentru scăderea colesterolului,anticoncepţionalele orale,pastilele cu fier anorganic,fumatul,sarcina,alăptarea,hepatitele,pancreatitele,etc.
Iti urez sa fii sanatos/a si sa nu uiti ca asta depinde exclusiv de tine!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu