Despre Scortisoara



Scortisoara are proprietati antimicrobiene, stopand dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietati antiinflamatorii, anticoagulant. Adesea, scortisoara poate fi utilizata si ca antidot pentru diaree dar si pentru disconfortul gastric.Numai 1 lingurita cu scortisoara administrata zilnic ajuta la scaderea cu 30% a factorilor de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic(ajuta la scaderea glucozei din sange,  a trigliceridelor, colesterolului LDL).
Exista studii care au demonstrat ca scortisoara previne rezistenta la insulina, chiar si in cazul persoanelor care au o dieta bogata in fructoza; studiile sustin ca scortisoara este o bogata sursa de antioxidanti, si stimuleaza buna functionare a creierului.
O combinatie benefica sanatatii este cea dintre mierea de albine si scortisoara.Va prezint o reteta care va poate fi de ajutor in lupta cu kilogramele in plus este foarte simplu de preparat; aveti nevoie numai de miere, scortisoara si apa calda ( apa sa nu fie fierbinte deoarece distruge proprietatile benefice ale mierii de albine).
Amestecati  intr-o cana de 200 ml,1 lingurita cu miere si 1/2 lingurita cu scortisoara,dupa care adaugati  150 ml apa calda.Amestecati aceasta compozitie, pe care sa o consumati dimineata inainte de masa. Seara inainte de culcare,repetati procedura. Mierea in combinatie cu scortisoara,actioneaza mai ales asupra grasimii abdominale.
Pe langa faptul ca ajuta organismul sa lupte cu kilogramele in plus,acest amestec are si multe alte proprietati benefice pentru sanatate.
-principalul efect al amestecului de miere si scortisoara este eliminarea depozitelor de grasime.
-amestecul fiind un bun antioxidant ajuta la prevenirea cancerului, afectiunilor pulmonare si regleaza functiile sistemului
-boli cardiovasculare:se prepara o pasta din miere si scortisoara pudra care poate fi consumata pe paine sau biscuiti in loc de gem sau dulceata. Aceasta pasta reduce colesterolul si previne atacul de cord. Folosirea frecventa a acestui amestec amelioreaza dispneea si regleaza ritmul cardiac.
-in artrita:persoanele care sufera de artrita pot consuma in fiecare zi o ceasca cu apa calda  la care se adauga 2 linguri cu miere si o lingurita cu scortisoara pudra. Daca acest remediu este administrat frecvent poate trata si artrita cronica.
-infectia ale vezicii urinare:pentru distrugerea germenilor din vezica urinara se amesteca 2 linguri de scortisoara pudra cu 1 lingurita cu miere intr-un pahar cu apa calduta. Acest amestec se consuma zilnic.
-impotriva racealii:in caz de raceala se recomanda un tratament timp de 3 zile cu un amestec format dintr-o lingurita de miere calduta si 1/4 lingurita cu scortisoara pudra. Acest amestec ajuta la vindecarea tusei convulsive si ajuta la decongestionarea sinusurilor.
-in afectiunile stomacului:amestecul de miere si scortisoara ajuta, de asemenea, la tratarea ulcerelor stomacale.
-in infectii ale pielii:aplicand un amestec format din parti egale de miere si scortisoara pe suprafetele afectate ajuta la tratarea eczemelor, pecinginilor si a altor tipuri de infectii ale pielii.
-in cancer :stadiile avansate de cancer la stomac sau osos au fost tratare cu succes cu ajutorul mierii si a scortisoarei. Pacientii care sufera de aceste forme de cancer trebuie sa consume zilnic 1 lingura cu miere si 1 lingurita cu scortisoara, de 3 ori pe zi, timp de o luna.
In cazul oricaror afectiuni,inainte de initierea oricarei diete,inclusiv naturala,consultati medicul de familie sau terapeutul dvs.

Va urez multa sanatate si lumina in suflet!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu