Ce trebuie sa ştii despre beneficiile Spirulinei




Spirulina platensis conţine practic toţi aminoacizii, vitaminele, sărurile minerale şi enzimele necesare întregii vieţi. Ultimele cercetări ştiinţifice, au evidenţiat că spirulina are multiple efecte benefice asupra sănătăţii:
  • este indicată în terapia eczemelor tip psoriazis, datorită acizilor graşi (gama linolenic);
  • stabilizează circulaţia sângelui;
  • scade nivelul colesterolului;
  • are efect pozitiv în tratamentul hipertensiunii şi a bolilor cardiace;
  • reduce nivelul de glucoza în diabetul zaharat;
  • este factor inhibitor în metastază, prin terapia cu carotenoide;
  • prin polizaharide repară genomul ADN-ului, fiind imunostimulator;
  • are activitate antivirală. Inhibă HIV-1 și Epstein-Barr virus, Herpes simplex tip 1;
  • creste imunitatea, datorită compoziţiei de sulfolipide şi glucolipide;
  • vindecă rănile, având efect antimicrobian şi antibacterian;
  • reduce manifestările în artrita reumatoidă, având efect antiinflamator;
  • este antioxidant, previne stresul oxidativ şi neutralizează radicalii liberi;
  • are efect antiinflamator;
  • deoarece conţine zeaxantină, tot un antioxidant, previne bolile ochilor, cataracta şi degenerescenţa maculară;
  • având conţinut ridicat de fier, este indicată în anemia feriprivă;
  • deoarece conţine vitamina B12 este foarte importantă în tratarea anemiei pernicioase;
  • creste lactatia tinerelor mame;
  • decongestionează organismul de metale grele şi dioxină;
  • poate fi adjuvant în tratarea unor boli, de exemplu cu efect pozitiv în boala Parkinson;
  • normalizează nivelul de imunoglobuline de tip E, dereglat în alergia la polen,
inhibă reacţia anafilactică;
  • stimulează creşterea florei intestinale cu lactobacilus;
  • are efect de protecţie în chemoterapie şi radioterapie ;
  • serveşte drept hrană la copii cu forme de malnutriţie (program nutriţional la preşcolari cu deficiențe de beta-caroten);
  • utilizabilă ca aliment şi supliment alimentar, fiind o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale.

Spirulina oferă avantaje ecologice: pădurile, plantele absorb dioxid de carbon prin fotosinteză: 1-4 tone/ha pe an şi degajă oxigen; Spirulina absoarbe dioxidul de carbon prin fotosinteză: 6.3 tone/ha pe an şi este producător de oxigen: produce 16.8 tone oxigen pe hectar într-un an.

Spirulina este o hrană completă faţă de alte alimente; astfel, conține:
de 20 ori mai mult fier (83.80 mg/100 g) decât în spanac (4.1mg/100g)
de 12 ori mai mult fier (83.8 mg/100g) decât în ficatul de vită (6.5mg/100 g)
de 25 ori mai multă vitamina B12 (160 µcg/100g) decât în ficatul de vită (6.5 mcg/100 g)
de 29 ori mai mult beta-caroten (246 mg/100g) decât în morcovi (8.4 mg/100 g)
de 3 ori mai mulţi acizi graşi polinesaturați (1340 mg) ca în primula de seară,
Spirulina are digestibilitate de 85% - 95 % faţă de carnea de vită.

Compozi
ția la 100 g masă uscată este următoarea: proteină, aminoacizi esenţiali (Isoleucină, Leucină, Lisină, Metionină, Fenilalanină, Treonină, Triptofan, Valină), aminoacizi neesenţiali (Alanină, Arginină, Acid aspartic, Cistină, Acid glutamic, Glicină, Histidină, Prolină, Serină, Tirozină), carbohidrați (Polizaharide), grăsimi (Acid Linolenic, Acid gama linolenic, Glicolipide, Sulfolipide), acizi nucleici (ADN, ARN), enzime (SOD), fibre, pigmenţi antioxidanţi (Clorofila A, Ficocianina, Carotenoide, Betacaroten, Total carotene, Xantofile, Zeaxantine, Criptoxantină), minerale (K, P, Na, S, Ca, Fe, Mg), oligoelemente (Mn, Zn, Cu, Cr, Se), vitamine (E, K1, Inosit, B1, B2, B3, Pantoten B6, B12, Acid folic, Biotina).
Vă recomand produsul, Spirulina cu extract total de cătină,produs de firma românească Hofigal. Este un produs care poate fi în fruntea oricărei piramide a calităţii,prin combinarea spirulinei cu extract de cătină (fruct, frunze, muguri, rădăcini, scoarţă).Uleiul de cătină (cu coenzima Q10) este incomparabil cu orice alt produs pe bază de coenzima Q10 de care poate beneficia orice om,îndeosebi cei aflaţi în dificultate, cu vârsta peste 35 de ani, dar mai ales persoanele de vârsta a treia, pentru revitalizarea organismului. Coenzima Q10 sau ubichinona refortifică orice tip de celulă din organismul uman, constituie bateria energetică a acestuia. Dacă avem în vedere că uleiul de cătină conţine peste 180 componente utile şi că acizii organici, prin neutralizare cu ionii de K, Ca și Mg conduc practic la cea mai complexă şi utilă polivitamină cu Ca și Mg.Înţelegem astfel de ce acest produs poate fi utilizat ca sursă pentru absorbţia calciului, net superioară oricărui aliment.Avertisment!!! Spirulina poate avea efecte adverse şi interacţiuni cu medicamente si de aceea trebuie sa cerem inainte de utilizare sfatul medicului de familie.Nu folosiţi nici un supliment alimentar,oricât ar fi de performant fară să cereţi sfatul medicului de familie sau terapeutului vostru.( Precauţie la cei cu hipertiroidie,deoarece spirulina are un conţinut ridicat de iod )!!!
Administrare:Adulti: - 2 comprimate de 3 ori pe zi cu 30 minute inainte de mesele principale. Se poate administra in cure prelungite si in paralel cu tratamentele conventionale recomandate de medic. Copii peste 3 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi inainte de mesele principale; Sportivi: 2 comprimate de 4 - 5 ori pe zi inainte de mese. In timpul antrenamentelor se poate dubla doza.


Sursa de informare
Revista Hofigal,Natură şi Sănătate,Nr.21,din 1.02.2010.

Un comentariu:

  1. Am scris și eu despre această algă pe blog: http://jurnaluldietelor.blogspot.ro/2016/02/beneficiile-incredibile-ale-consumului.html.

    RăspundețiȘtergere