Cum să evităm substanţele cancerigene



Suntem înconjuraţi de substanţe cancerigene şi le consumăm zilnic. Ele acţionează ca factori de declanşare şi de accelerare a proceselor de îmbătrînire si boală, afectează ţesuturile şi stimulează reactivitatea sistemului imunitar. Multe dintre aceste substanţe sunt neurotoxine şi se ataşează de sistemul nervos şi de sistemul endocrin. Această reacţie determină hipoactivitate sau slăbirea funcţiilor pe care le îndeplinesc aceste sisteme, ceea ce va conduce la producerea şi manifestarea unei multitudini de simptome printre care se numără probleme respiratorii, aritmie cardiacă, scleroza multiplă,etc Fiecare dintre noi este dator să-şi asume răspunderea pentru propria sănătate. Nici statul,cel care ar fi obligat sa ne protejeze, nu se preocupă de nivelurile de toxicitate din mediul înconjurător. De ce credeţi că incidenţa cancerului a atins cote alarmante? Adevărul este bine disimulat de cei care doresc să câştige de pe urma acestei boli. Totuşi, la fel ca toţi ceilalţi oameni, şi ei vor fi răpuşi de toxine.
Luati-vă câteva măsuri de protecţie
În primul rând,să vă intre în obişnuinţă să CITIŢI  ETICHETELE tuturor produselor pe care le cumpăraţi şi folosiţi!!!

  • Trăiţi mai aproape de natură, departe de zonele în care se află fabrici, linii de înaltă tensiune şi trafic intens.Dacă locuiţi in mari aglomerări urbane,faceti+vă timp cât de des posibil să petreceţi cu cei dragi timp cât mai mult in natură,in parcuri,în zone împădurite,in locuri mai puţin afectate de poluare. 
  • Cumpăraţi pentru acasă şi dacă e posibil şi la locul de muncă plante vii! Este recunoscută capacitatea filodendronilor de a absorbi din mediu formaldehidă, amoniac, benzen, tricloretilen şi hidraţi, ca şi xilen. Următoarele plante sunt extraordinare ca plante de interior, datorită faptului că pot purifica aerul din locuinţă: Filodendron (Philodendron),Planta păianjen (Chlorophitum comosum) ,Planta de bambus (Rhapis excelsea) ,Planta de porumb (Dracaena fragans),Iederă englezească (Hedera helix) ,Bromelia (Cryptanthus spp.),Crizantema (Chrysanthemum spp.),Palmieri de interior,Ficus,Golden Pothos (Epipremnum aureus) 
  • Spălaţi întotdeauna fructele şi legumele înainte de a le consuma. Folosiţi în acest scop bicarbonatul de sodiu.  
  • Consumaţi zilnic o dietă compusă în proporţie de 80 până la 100% din alimente proaspete, crude. Consumaţi chiar mai multe fructe decât legume. Fructele sunt pline de antioxidanţi şi astringenţi. Au darul de a menţine sistemul limfatic (imunitar) curat şi în stare de funcţionare perfectă. Mai au şi calitatea de a mări rezistenţa celulelor, în special a celulelor sistemului cerebral şi nervos.
  • Când sunteţi la volan, ţineţi închis sistemul de ventilare a aerului către exterior. Asiguraţi-vă permanent că sistemul de evacuare a gazelor de eşapament nu are scurgeri şi este în stare optimă. 
  • Folosiţi numai produse 100% naturale pentru igiena personală. Citiţi eticheta produsului înainte de a-l cumpăra. Dacă reţeta conţine chimicale, nu folosiţi acel produs. (Dacă nu puteţi pronunţa denumirea componentelor chimice – probabil că nici nu aveţi nevoie de produsul respectiv.) Orice produs aplicat pe piele este absorbit în fluxul sanguin, fiind apoi transportat prin întregul organism. Aceşti produşi chimici pot provoca afecţiuni cerebrale, cardiace, renale şi, mai ales, hepatice. 
  • Evitaţi curăţătoriile chimice, deoarece soluţiile de curăţare folosite sunt extrem de toxice. 
  • Apelaţi la intuiţie şi la bun simţ în tot ceea ce faceţi şi în alegerea produselor pe care le folosiţi. În definitiv, este vorba de organismul dumneavoastră, iar el va transporta acele substanţe oriunde aţi călători pe glob, aşa cum o face un vehicul. Dacă organismul cedează, atunci nu mai este nimic de făcut. Chimicalele sunt substanţe cu potenţial de risc maxim. 
  • Evitaţi să gătiţi mâncarea. Dacă totuşi trebuie să gătiţi, atunci aplicaţi abur şi nu foc asupra alimentelor şi folosiţi vase din oţel inoxidabil. Folosiţi numai vase de gătit din inox. 
  • Nu prăjiţi nimic!Renunţaţi la acest dezastruos obici alimentar.Tot ceea ce e prăjit e cancerigen!!
  • Utilizaţi şi curăţaţi periodic aparatele de aer condiţionat şi de filtrare a aerului. Folosiţi numai tipuri de aparate cu putere mare de filtrare, naturală, capabilă să îndepărteze particule de 1 până la 3 microni.Evitaţi consumul de apă distilată, ambalată în recipiente din plastic. Apa distilată va prelua o parte din substanţele chimice pe care le conţine ambalajul din plastic. 
  • Beţi apă numai din pahare de sticlă. Masele plastice pot fi nocive pentru organism.
  • Evitaţi să faceţi mişcare fizică în zone cu trafic intens. Alegeţi în schimb ca zonă pentru plimbare parcurile înverzite sau zonele împădurite. 
  • Evitaţi cât mai mult posibil lumina fluorescentă. 
  • Obişnuiţi-vă şi obişnuiţi copii voştri să iubescă fructele,cumpăraţi fructe in locul dulciurilor,obişnuiţi-vă să iubiţi legumele,să iubiţi tot ceea ce natura vă oferă cu generozitate in fiecare sezon astfel veţi avea un organism rezistent şi o viaţă fără suferinţă.


Fiţi permanent atenţi la ceea ce mâncaţi, beţi, respiraţi sau aplicaţi pe piele, fiindcă aceasta este calea prin care pătrunde în organism lumea exterioară.


Sursa de informare
Robert Morse,Să trăim sănătos fără toxine,Ed.Paralela 45.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu