Resveratrolul





Resveratrolul, un colorant polifenolic, este considerat cel mai puternic antioxidant natural cunoscut până acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.Antioxidant inseamna, in primul rand, anticancer, prevenţie si terapie, antiimbătrânire, antiinflamator.
Surse: resveratrolul se gaseste in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru, cum ar fi agude negre, struguri negri( mai ales in pieliţa), sâmburii de struguri negri si albi, vinul roşu, negru, mure, corcoduşe negre, prune de culoare inchisă, coacaze negre, afine, mere inchise la culoare. Legumele bogate in resveratrol sunt ceapa roşie, fasolea neagră si lintea neagră. Varza de Bruxelles, fragii si alunele nu au culoarea neagra, dar conţin resveratrol intr-o cantitate mai mică.
 Proprietăţile resveratrolului:
-îmbunătaţeşte memoria;
-creşte rezistenţa organismului la stres;
-scade nivelul glicemiei;
-echilibrează tensiunea arterială;
-imbunătăţeşte vederea;
-incetineşte procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central;
-are efect antitumoral,încetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le şi oprească.Acţioneaza împotriva oricărui tip de localizare tumorală (sân, ovar, testicul, ficat, stomac);
-stimulează inmulţirea celulelor sănătoase si capacitatea lor de regenerare;
-scade nivelul colesterolului rău si creste nivelul celui bun;
-ajută la scăderea vascozitatii sângelui, imbunataţind astfel circulatia sangelui, arterele ramanand elastice;
-menţine elasticitatea si fermitatea pielii, impiedică imbătrânirea prematură;
-are efecte anti-SIDA, antivirale, antialergice, antibacteriene şi antiinflamatoare;
-măreşte elasticitatea articulaţiilor;
-revine şi combate eficient osteoporoza.
Niciun produs de sinteză  fie capsule ori comprimate, nu va avea, niciodata, efectul pe care-l are substanţa dintr-un produs natural. De aceea, vă recomand consumul regulat de fructe si legume care contin aceasta substanta, ca atare, ori sub forma de suc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu