Picnogenolii



Picnogenoli este o denumire generică mai corectă decât picnogenol, deoarece defineşte un grup de substanţe înrudite (şi nu una singură), cu efecte sinergice, înmănuncheate.Aparţin clasei flavonoidelor,fiind un complex de substanţe, printre care se menţionează : acidul cafeic, ferulic, fenolic, catechina, epicatechina etc.Picnogenolul este al doilea antioxidant exogen ca forţă,dupa resveratrol.
Surse : seminţele de struguri, extractul de pin maritim, scoarţa de salcie, aloe vera, ceai verde, viţa nobilă, unele fructe şi verdeţuri
Proprietati:
-picnogenolii au demonstrat o putere de peste 30 de ori superioară vitaminelor A, C şi E la un loc în combaterea radicalilor liberi;
-contribuie la reglarea tonusului muscular al arterelor;
-participă la sinteza lichidului biliar şi la eliminarea bilei din vezica biliară (efect coleretic);
-efect hepatoprotector în caz de intoxicaţie prin expunere la substanţe toxice (solvenţi organici);
-are efect de prevenire a reacţiilor alergice, astmului bronşic şi ai inflamaţiilor acute;
-protejează împotriva căderii părului;
ntăresc  peretele  capilar,  menţinându-i  elasticitatea  şi  integritatea;
-posedă  o activitate de protejare a materialului genetic, dar şi antitumorală directă;
-imunostimulator de excepţie.
Efectele sale benefice au fost studiate în bolile degenerative cardiovasculare, fragilitatea capilară, insuficienţa venoasă periferică. Nu prezintă efecte adverse pe termen lung, fiind lipsit de toxicitate. 

Dr.Calin Marginean,Antioxidantii,Prezentari medicale;
Robert Morse,Să trăim sănătos fără toxine,Ed.Paralela 45.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu