Picnogenoli este o denumire generică mai corectă decât picnogenol,
deoarece defineşte un grup de substanţe înrudite (şi nu una singură), cu efecte
sinergice, înmănuncheate.Aparţin clasei
flavonoidelor,fiind un complex de substanţe, printre care se menţionează :
acidul cafeic, ferulic, fenolic, catechina, epicatechina etc.Picnogenolul este
al doilea antioxidant exogen ca
forţă,dupa resveratrol.
Surse : seminţele
de struguri, extractul de pin maritim, scoarţa de salcie, aloe vera, ceai
verde, viţa nobilă, unele fructe şi verdeţuri
Proprietati:
-picnogenolii au demonstrat o putere de peste 30 de ori
superioară vitaminelor A, C şi E la un loc în combaterea radicalilor liberi;
-contribuie la reglarea tonusului muscular al arterelor;
-participă la
sinteza lichidului biliar şi la eliminarea bilei din vezica biliară (efect
coleretic);
-efect
hepatoprotector în caz de intoxicaţie prin expunere la substanţe toxice
(solvenţi organici);
-are efect de
prevenire a reacţiilor alergice, astmului bronşic şi ai inflamaţiilor acute;
-protejează
împotriva căderii părului;
-întăresc peretele capilar, menţinându-i elasticitatea şi integritatea;
-posedă o activitate de protejare a materialului genetic, dar şi antitumorală directă;
-imunostimulator de excepţie.
Efectele sale benefice au fost studiate în bolile degenerative cardiovasculare, fragilitatea capilară, insuficienţa venoasă periferică. Nu prezintă efecte adverse pe termen lung, fiind lipsit de toxicitate.
Dr.Calin Marginean,Antioxidantii,Prezentari medicale;
Robert Morse,Să trăim sănătos fără toxine,Ed.Paralela 45.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu