Resveratrolul, un colorant polifenolic, este considerat cel mai puternic antioxidant natural cunoscut până acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.Antioxidant inseamna, in primul rand, anticancer, prevenţie si terapie, antiimbătrânire, antiinflamator.
Surse: resveratrolul
se gaseste in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru, cum ar fi agude
negre, struguri negri( mai ales in pieliţa), sâmburii de struguri negri si albi,
vinul roşu, negru, mure, corcoduşe negre, prune de culoare inchisă, coacaze
negre, afine, mere inchise la culoare. Legumele bogate in resveratrol sunt ceapa roşie, fasolea neagră si lintea
neagră. Varza de Bruxelles, fragii si alunele nu au culoarea neagra, dar conţin
resveratrol intr-o cantitate mai mică.
Proprietăţile resveratrolului:
-îmbunătaţeşte
memoria;
-creşte rezistenţa
organismului la stres;
-scade nivelul
glicemiei;
-echilibrează
tensiunea arterială;
-imbunătăţeşte
vederea;
-incetineşte
procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central;
-are efect antitumoral,încetineste
cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le şi oprească.Acţioneaza
împotriva oricărui tip de localizare tumorală (sân, ovar, testicul, ficat,
stomac);
-stimulează
inmulţirea celulelor sănătoase si capacitatea lor de regenerare;
-scade nivelul
colesterolului rău si creste nivelul celui bun;
-ajută la
scăderea vascozitatii sângelui, imbunataţind astfel circulatia sangelui,
arterele ramanand elastice;
-menţine
elasticitatea si fermitatea pielii, impiedică imbătrânirea prematură;
-are efecte
anti-SIDA, antivirale, antialergice, antibacteriene şi antiinflamatoare;
-măreşte elasticitatea articulaţiilor;
-revine şi combate eficient osteoporoza.
Niciun produs de sinteză fie capsule ori
comprimate, nu va avea, niciodata, efectul pe care-l are substanţa dintr-un
produs natural. De aceea, vă recomand consumul regulat de fructe si legume care
contin aceasta substanta, ca atare, ori sub forma de suc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu